OpenAI’nın yeni modeli Sora Nedir? İşte Merak Edilenler…

OpenAI’nın yeni modeli Sora Nedir? İşte Merak Edilenler…

OpenAI Perşembe günü, yeni yapay zeka modelini tanıttı. Bir kullanıcının metin kutusuna yazdığı her türlü isteme bağlı olarak bir dakikaya kadar videolar oluşturabilen video modeli Sora'yı tanıttı. Detaylar haberimizde…

Son derece popüler üretken yapay zeka platformu ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI, kullanıcıların metinden anında video oluşturmasına olanak tanıyan Sora'yı tanıttı. Henüz halka açık olmasa da, AI şirketinin duyurusu çevrimiçi tepkilerin çılgınlığına neden oldu.

SORA NEDİR?

Sora, metin istemlerine dayalı olarak hiper gerçekçi bir dakikalık videolar oluşturabilen yeni bir yazılımdır. Microsoft destekli şirket, Sora'nın bir dakikaya kadar "metin talimatlarından gerçekçi ve yaratıcı sahneler oluşturabileceğini" söyledi.

0x0-jpg.webp

Japonca'da "gökyüzü" anlamına gelen Sora, AI alanındaki en son araçtır. AI tarafından oluşturulan içerikle ilgili endişeler artsa bile, insanların bir şeyler yaratma şeklini daha da değiştirme potansiyeline sahiptir.

SORA NE YAPABİLİR?

Sora'nın bilgilere dayalı olarak otomatik olarak bir sahne oluşturmasıyla, kelimeleri, cümleleri veya cümleleri bir isteme yazmak kadar basittir.

OpenAI, Sora'nın birkaç karakter, belirli hareket türleri ve ayrıntılı konular ve arka planlar içeren karmaşık sahneler oluşturabileceğini ve "sadece kullanıcının istemde ne istediğini değil, aynı zamanda bu şeylerin fiziksel dünyada nasıl var olduğunu da anlayabileceğini" söyledi. Yapılan açıklamada;

“Model, istemleri doğru bir şekilde yorumlamasını ve canlı duyguları ifade eden zorlayıcı karakterler üretmesini sağlayan derin bir dil anlayışına sahiptir. Ayrıca, karakterleri ve görsel stili doğru bir şekilde devam ettiren, oluşturulan tek bir videoda birden fazla çekim oluşturabilir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler