OpenAI’de Büyük Kriz: CEO’nun İşe Dönmesi İçin İmza Toplandı

OpenAI’de Büyük Kriz: CEO’nun İşe Dönmesi İçin İmza Toplandı

Geçtiğimiz hafta OpenAI’de CEO işten çıkarılmıştı. CEO Sam Altman’ın işten çıkarılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Tartışmayı OpenAI çalışanları daha da alevlendirdi. İşte detaylar…

Geçtiğimiz hafta Cuma günü OpenAI yönetimi sürpriz bir karara imza atarak şirketin CEO’su Sam Altman’ı işten çıkardı. Olayın sıcaklığı ile beraber çalışanlar adeta isyan bayrağını çekti.

700’den fazla çalışan eski CEO’nun geri dönmesi için imza kampanyası başlattı. Şirket içinde deprem etkisi yaratan olayla ilgili henüz net bir tavır alınmadı. Ayrıca çalışanlar, yönetimi işten ayrılmakla tehdit etti.

ESKİ CEO’YA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERDE DAHİL OLUYOR

Şirketteki çalışanlar, CEO’nun görevden alınmasına tepki gösteriyor. Bu tepkiye üst düzey yöneticilerde katıldı. Hatta eski CEO Sam Altman’ın yeniden göreve gelmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Öte yandan Reuters’e göre, Baş Teknoloji Sorumlusu Mira Murati, Baş Veri Bilimcisi Ilya Sutskever ve Baş İşletme Görevlisi Brad Lightcap ile OpenAI personelinin yaklaşık 800 üyesi istifa edeceklerini söyledi.

İmzacılardan biri olan araştırma bilimcisi Noam Brown, sosyal medya üzerinden “OpenAI'deki herkes birleşti. Bu bir iç savaş değil. Sam ve Greg geri getirilmedikçe, yönetecek bir OpenAI kalmayacak” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler