OpenAI, Yanlış Bilgiler Verdiği İçin AB’de Engellerle Karşı Karşıya

OpenAI, Yanlış Bilgiler Verdiği İçin AB’de Engellerle Karşı Karşıya

OpenAI CEO'su ve kurucu ortağı Sam Altman liderliğindeki OpenAI, ChatGPT platformu aracılığıyla yanlış bilgilerin yayıldığı iddiasıyla AB'de yasal zorluklarla karşı karşıya. Avrupa Birliği, OpenAI’yi kıskacına aldı.

OpenAI, Avrupa Dijital Haklar Merkezi NOYB'nin AI liderine karşı şikayette bulunmasıyla kendisini Avrupa Birliği içinde yasal kargaşa içinde buluyor. ChatGPT platformu aracılığıyla yanlış bilgi yayma suçlamaları, teknoloji meraklıları arasında tartışmalara yol açtı ve AB veri koruma yasalarına uyum konusunda endişelere yol açtı.

OPENAI, YANLIŞ BİLGİ İDDİALARI ÜZERİNE İNCELEMEYLE KARŞI KARŞIYA

NOYB'nin yakın tarihli bir raporu, OpenAI'yi ChatGPT platformu tarafından oluşturulan yanlış bilgileri düzeltmemek ve böylece GDPR düzenlemelerini ihlal etmekle suçluyor. Şikayet, OpenAI'nin ChatGPT'deki verilerin doğruluğunu sağlayamadığını kabul etmesini ve erişim taleplerine uymayı veya bireyler hakkında hatalı bilgileri düzeltmeyi reddettiğini vurgulamaktadır.

openai-yillik-geliri-1-6-milyar-dolara-yaklasti-1.jpg

Özellikle, NOYB'de veri koruma avukatı olan Maartje de Graaf, yanlış verilerin dolaşımının potansiyel sonuçlarını vurguladı. Teknolojinin yasal gerekliliklerle uyumlu olması gerekliliğinin altını çizerek, özellikle ilgili kişisel bilgilere odaklanıyor.

Bu arada, düzenleyici incelemeye ve İtalyan DPA ve Avrupa Veri Koruma Kurulu da dahil olmak üzere Avrupa gizlilik gözlemcileri tarafından uygulanan önceki kısıtlamalara rağmen, OpenAI uyumluluk endişelerini ele almak konusunda isteksiz görünüyor. Bunu göz önünde bulundurarak, NOYB Avusturya veri koruma otoritesine şikayette bulunarak harekete geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler