OpenAI, Elon Musk’ın Eski e-postalarını Ortaya Çıkardı…

OpenAI, Elon Musk’ın Eski e-postalarını Ortaya Çıkardı…

5 Mart Salı günü yayınlanan bir blog gönderisinde OpenAI, Elon Musk tarafından geçen hafta başlatılan davaya değindi. Elon Musk, OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a kar amacı gütmeyen anlaşmalarının ihlal edildiği iddiasıyla dava açmıştı.

Elon Musk ile OpenAI arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Dava sürecinin ortaya çıkmasıyla beraber yapay zeka platformu Musk’ın eski e-postalarını sızdırdı.

Bununla birlikte, son blog gönderisinde OpenAI, Google gibi şirketlere karşı rekabetçi kalmak için "milyarlarca" dolar toplamanın gerekliliğini vurguladığını açıkladı.

MUSK, OPENAI'Yİ ŞİRKETİN PARÇASI YAPMAK İSTİYOR

Tesla’nın CEO’su Musk'ın eylemleri, Tesla Inc.'e entegre etme konusundaki başarısız girişiminden kaynaklandığı aktarıldı. Altman, Brockman ve Ilya Sutskever de dahil olmak üzere OpenAI'nin kurucu ortakları tarafından ortak yazılan blog yazısı şunları belirtiyor:

“Bunun derinden hayran olduğumuz biriyle geldiği için üzgünüz. Bir rakip başlatan ve sonra OpenAI'nin misyonuna onsuz anlamlı bir ilerleme kaydetmeye başladığımızda bize dava açan biri oldu.”

openai-yillik-geliri-1-6-milyar-dolara-yaklasti-1.jpg

ELON MUSK’IN E-POSTA DETAYI

Musk, şirket içindeki bireylere e-postalar da yolladı. OpenAI'nin bağış toplama çabalarına desteğini ortaya koydu. OpenAI'ye göre Musk bir e-postada şöyle yazdı: “Bunun hemen milyarlara ihtiyacı var ya da unutun” dedi ve Musk, e-postada şunları kaydetti:

“Google veya Facebook'un harcadıklarına göre umutsuz görünmemek için 100 milyon dolardan çok daha büyük bir sayıyla gitmemiz gerekiyor. Bence 1 milyar dolarlık bir fon taahhüdü ile başladığımızı söylemeliyiz... Başka birinin sağlamadığı her şeyi karşılayacağım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler