Nvidia, Vietnam’da 200 Milyon Dolarlık Yapay Zeka Fabrikası Kuracak

Nvidia, Vietnam’da 200 Milyon Dolarlık Yapay Zeka Fabrikası Kuracak

Yapay zeka alanında Amerikalı ve Çinli şirketler gelişim göstermeye devam ediyor. Yaptıkları yatırımlarla AI sektöründe öncü olmak isteyen şirketlerin başında da Nvidia geliyor. Son yatırım ise Vietnam’a oldu…

ABD'li çip üreticisi Nvidia, Vietnam'da 200 milyon dolarlık bir yapay zeka (AI) fabrikası kurmak için Vietnamlı BT şirketi FPT ile ortaklık kurdu. 23 Nisan'da duyurulan işbirliği, Asya ülkesinde yapay zeka ve bulut bilişim hizmetleri için bir merkez oluşturulmasına yol açacak.

AMERİKALI ŞİRKETTEN DEV ADIM

Ortak basın açıklamasında, FPT ve Nvidia AI fabrikasının, Nvidia'nın en son teknolojilerini kullanarak yapay zeka araştırma ve geliştirmeye odaklanacak bir "egemen bulut" olarak hizmet edeceği belirtildi. Bunlar arasında Nvidia AI Enterprise yazılım ve çerçeveleri ve Nvidia H100 Tensor Core GPU'lar bulunur.

nvidiavoyagerinthenews-thmb.jpg

AI FABRİKASI, YAPAY ZEKA ENDÜSTRİSİNİ ÖLÇEKLENDİREBİLİR

Nvidia AI fabrikası, FPT'nin küresel olarak kurumsal müşterilerine bulut GPU hizmetleri sağlayacak. Onlara araştırma kapasitesini geliştirmek, AI uygulamalarını ölçeklendirmek ve üretkenlik ve müşteri deneyimi kilometre taşlarına ulaşmak için tasarlanmış temel kaynaklara erişim sağlayacaktır.

Ortaklığın amacı, Vietnam'ı "dünyanın yapay zeka merkezi" olarak konumlandırmak ve aynı zamanda Japonya ve Güney Kore gibi komşu ülkelerde yapay zeka uygulamalarının benimsenmesini hızlandırmaktır.

nvidia-ai.jpg

İşbirliğinin bir parçası olarak FPT, Küresel Sistem Entegratörü olmak için Hizmet Sunum Ortağı olarak "NVIDIA İş Ortağı Ağı"na katıldı. Bu, BT firmasının özel bulut hizmetleri, donanım, yazılım ve özellikle üretken yapay zeka çözümleri geliştirmek için Nvidia'nın gelişmiş ürün ve teknolojilerinden yararlanmasına olanak tanıyacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler