Nükleer Bomba, Dünya’yı Göktaşından Koruyabilir Mi?

Nükleer Bomba, Dünya’yı Göktaşından Koruyabilir Mi?

Dünya, çok merak edilen bir konuyu tartışıyor. Bilim insanları tarafından ortaya atılan bir iddia ile yola çıkıldı. Nükleer bombanın göktaşını durdurup durdurmayacağı üzerinde tartışmalar ciddi şekilde alevlendi. Peki ya sonuç?

Uzayda, hemen hemen her yıl meteor yağmurları gerçekleşiyor. Bu meteor yağmurundan kimi zaman Dünya etkileniyor. Bazı göktaşları Dünya’nın yörüngesine girerek yeryüzüne düşüyor. Ancak devasa bir göktaşının gelmesi daha fazla soruna yol açabilir.

Bilim insanları büyük meteorların Dünya’da daha fazla iz bırakacağını düşünüyor. Bu yüzden de nükleer bomba ile göktaşından kurtulmanın yolları araştırılıyor.

NÜKLEER BOMBA, GÖKTAŞINI YOK EDEBİLİR Mİ?

NASA, devasa bir göktaşının Dünya’ya çarpma olasılığı üzerinde çalışıyor. Öldürücü bir meteor taşının yoldan saptırılabileceği kanıtlanmış olsa da bilim insanları alternatif plan üzerinde duruyor.

B planı olarak öne çıkan ilk seçenek ise, nükleer bomba. Konuya ilişkin Kaliforniyalı araştırmacılar bir çalışma yaptı. Bir simülasyonla nükleer bombanın ne yapabileceği gözler önüne serildi.

ÇALIŞMADA İKİ SENARYO VAR

Araştırmacılar tarafından yürütülen çalışmada iki farklı senaryo ortaya çıktı. Birinci senaryoda nükleer bomba göktaşını Dünya’dan uzaklaştırır. İkinci senaryoda ise, nükleer bombanın çarptığı göktaşı, küçük parçalara bölünerek dağılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler