Netflix’ten Kullanıcılara Üzücü Haber: Oyun Kategorisinde Yeni Planlama

Netflix’ten Kullanıcılara Üzücü Haber: Oyun Kategorisinde Yeni Planlama

Dijital dizi, film ve belgesel platformu Netflix’ten kullanıcılarını üzecek haber geldi. Yakın zamanda başlattığı Netflix oyun kategorisi artık ücretli oluyor. Netflix’te yaklaşık 2 yıldır oyunlar ücretsiz bir şekilde sunuluyordu. Şimdi yeni planlama var.

Netflix’in oyun özelliği içinde ücretsiz ve reklamsız dönem sona yaklaşıyor. Konuya ilişkin Netflix CEO'su Greg Peters “Neticede Netflix başlangıçta reklam destekli bir katmanın başlatılmasına karşıydı. Ancak 2022'de binlerce aboneyi kaybettikten sonra kararını tersine çevirdi” açıklamasını yaptı.

Oyun platformlarının araştırmasına göre, 2024 yılında kullanıcılar mobil oyunlara toplamda 111,4 milyar dolar harcama yapabilecek. Bu beklentinin ardından ise şirketler harekete geçti.

NETFLİX, ÜCRETSİZ OYUN DEVRİNE SON VEREBİLİR

2022 yılından bu yana Netflix’in oyun kategorisi ücretsiz hizmet veriyordu. Ancak yeni dönemde artık oyun içi satın alma ve reklam izleme seçenekleri gelebilir. Konuya ilişkin şirketin çalıştığı bildirildi.

Netflix oyun ile ilgili en net açıklamayı şirketin CEO’su verdi. Artık planların değişebileceğini söyleyen CEO Greg Pers, reklamların ve oyun içinde para harcama özelliğinin geleceğini aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler