NASA’dan Müjde: Türkiye’nin İlk Astronotu İçin Program Duyuruldu

NASA’dan Müjde: Türkiye’nin İlk Astronotu İçin Program Duyuruldu

Ocak ayında tarihi göreve başlayan Türkiye'nin ilk astronotu için geri sayım başladı. Heyecanlı yolculuk için tarih ve program detayları da belli oldu. NASA, Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı için programı paylaştı. Detaylar haberimizde…

Bir SpaceX roketi, Türk Hava Kuvvetleri'nden 44 yaşındaki bir savaş pilotu olan Alper Gezeravci ve diğer üç mürettebatı yeni yılın başlarında Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıyacak.

TÜRKİYE’NİN İLK ASTRONOTU GEZERAVCI

Alper Gezeravcı ve diğer üç astronot uzayda, Axiom-3 (Ax-3) görevinin bir parçası olarak yüzen laboratuvarda yaklaşık iki hafta geçirecek.

2022'de Türkiye, uzay gezileri düzenleyen Houston merkezli bir şirket olan Axiom Space ile yüzüncü yıl kutlamalarına denk gelecek şekilde bir vatandaş başlatmak amacıyla bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşmanın bir parçası olarak ilk Türk astronot uçuşunu Gezeravcı gerçekleştirecek.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk astronotu olarak uçacak. Ax-3 görev uzmanı, İstanbul'daki Hava Kuvvetleri Akademisi'nden ve Ohio'daki Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde derecelere ulaştı. Türk Hava Kuvvetleri için savaş pilotu olarak 15 yıllık uçuş deneyimine sahip.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler