NASA, Uzay Robotu’nun Mars’taki Bir Gününü Paylaştı

NASA, Uzay Robotu’nun Mars’taki Bir Gününü Paylaştı

Uzay Ajansı NASA, Mars’ta bulunan robotun neler yaptığını paylaştı. Uzay robotunun bir gününün nasıl geçtiği basınla beraber paylaşıldı. Meraklıların takip ettiği olayda robotun, hareketleri gözlemlendi.

Mars, Güneş birleşiminde farklı bir zaman diliminde yer alıyor. Uzay Ajansı’nın aktardığına göre, Mars’ta gün 12 saat ile tamamlanıyor. NASA, görevinin 4002. Mars gününde uzay robotunun detaylarını paylaştı.

8 Kasım’da çekilen bir videoda alacakaranlıktan şafağa kadar bir Mars gününde hayatın nasıl geçtiği görüntülendi. Video, siyah beyaz olarak paylaşıldı. Aynı zaman robotun hareketleri de videoda yer aldı.

ROBTUN 12 SAATLİK BİR GÜNÜ

NASA tarafından paylaşılan video, gün sabahtan öğleden sonraya doğru hareket ederken Curiosity'nin siluetinin değiştiğini gösteriyor. Curiosity günü, gezgininin çekilen görüntülerden oluşmaktadır. Sharp Dağı'nda yer alan bir vadi olan Gediz Vallis boyunca nefes kesici bir güneydoğu manzarası sunuyor.

Curiosity'nin arka Hazcam görüntülerinden oluşan başka bir video, Sharp Dağı'nın yamaçlarından Gale Krateri'nin tabanına kuzeybatıya bakarken gezicinin arkasının gölgesini yakalıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler