Microsoft’un Yapay Zekası Artık Şarkı Oluşturma Yetisine Sahip

Microsoft’un Yapay Zekası Artık Şarkı Oluşturma Yetisine Sahip

Microsoft, basit bir komut isteminden müzik oluşturmak için Copilot'ta yeni bir özellik sunuyor. Yeni yetenek ile beraber şarkı sözleriyle şarkı oluşturulacak. İşte yeni güncellemeyle öne çıkanlar…

Müzik bestelemek genellikle yıllarca pratik, çalışma ve teoride ustalık gerektirir. Şimdi ise artık şarkı bestelemek oldukça kolay hale geliyor. Google’ın AI müzik üreticisinin hemen ardından Microsoft, yazılı şarkı sözleri ve şarkı söyleme ile tamamlanan şarkılar oluşturmak için bir Copilot AI özelliği sundu.

ŞARKI OLUŞTURMAK ARTIK DAHA BASİT

Mevcut yapay zeka devrimi hakkında sık sık konuşulan korkulardan biri, Yapay Zekanın yaratıcı alanlardaki yüksek vasıflı işlerin yerini alabilmesidir. Bu kavram bir yıl önce imkansız gibi görünüyordu, ancak işler hızla değişti.

2023 yılının başlarında Google, yazılı bir istemden kısa, basit müzik oluşturabilen bir test yapay zekasını kullanıma sundu. Sonuçlar, özellikle 30 saniyelik sınırlama göz önüne alındığında, eve yazılacak bir şey değildi, ancak ne kadar hızlı çalıştığı düşünüldüğünde yine de etkileyiciydi.

Şimdi, Microsoft benzer bir araç sergiliyor. Şirket, müzik üretimine odaklanan bir yapay zeka şirketi olan Suno ile çalışıyor. Suno artık Copilot'un çevrimiçi arayüzü için bir eklenti olarak var. Ancak şu an için Edge tarayıcısı ile sınırlı. Copilot'a gidebilir, Suno eklentisini açabilir ve oluşturmak istediğiniz bir şarkıyı anlatabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler