Merakla Beklenen Güneş Tutulması Gerçekleşti: Hangi Ülkelerde Daha Çok Görüldü?

Merakla Beklenen Güneş Tutulması Gerçekleşti: Hangi Ülkelerde Daha Çok Görüldü?

2024 yılının önemli doğa olayı gerçekleşti. Nisan ayında merakla beklenen güneş tutulması gerçekleşti. Daha çok Amerika kıtasında görülen olay, Türkiye’den izlenemedi. Binlerce insan bu anı ölümsüzleştirmek için dışarıda yer aldı. İşte detaylar…

Meksika, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'yı kasıp kavuran toplam güneş tutulması, Kuzey Amerika kıtası üzerindeki yolculuğunu tamamladı.

Dramatik göksel gösteriyi en son gören, Kanada, Newfoundland'ın Atlantik kıyısı oldu. Meksika'nın Pasifik Kıyısı'ndaki Mazatlan, Pazartesi günü erken saatlerde bütünlüğü deneyimleyen ilk şehir oldu. Tam tutulma daha sonra, bulutlu havaya rağmen seyircilerin çarpıcı manzaraların görüntülerini yakaladığı Teksas'ın gökyüzünü kararttı.

ekran-resmi-2024-04-11-09-57-06.png

Teksas’ın ardından insanlar gök olayı heyecanını yaşadığı yerler arasında Indianapolis ve Cleveland'ın olduğu orta batı ABD'deki şehirler ve kasabalar vardı.

GÜNEŞ TUTULMASININ BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU AMERİKA’DA

Ay, 8 Nisan Pazartesi günü tam bir güneş tutulmasında Kuzey Amerika'yı gündüz gökyüzünü kararttı. Gözleri gökyüzüne bakan on milyonlarca gökyüzü gözlemcisini heyecanlandırdı.

Tüm Kuzey Amerika ve Orta Amerika kısmi bir güneş tutulması yaşadı. NASA yetkililerine göre, yalnızca ABD'de toplam Güneş Tutulmasını yolunda yaklaşık 31,6 milyon insanın izledi.

ABD NASA uzay ajansı, ay güneşi tamamen engellediğinde meydana gelen tam tutulmayı heyecanla karşıladı. Gökyüzünü birkaç dakikalığına "şafak ya da alacakaranlıkmış gibi" kararacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler