Güneş’te Açılan ve Dünyadan 60 Kat Büyük Kara Delik Radyasyon Yaymaya Devam Ediyor!

Güneş’te Açılan ve Dünyadan 60 Kat Büyük Kara Delik Radyasyon Yaymaya Devam Ediyor!

Güneş'in yüzeyinde devasa bir boşluk ortaya çıktı. Bu durum Dünya’ya doğru güçlü radyasyon akışları yayıyor. Bilim insanlarından bunun sıra dışı olduğu açıklaması korku yarattı. İşte kara deliğin çıkış nedeni…

Dünya'ya, Güneş'e ve milyarlarca diğer gök cismine ev sahipliği yapan Samanyolu galaksisi, süper kütleli bir kara deliğe sahiptir. Hayal edilemeyecek kadar büyük yerçekimi kuvveti ile kara delik, tüm galaksiyi bir arada tutar ve bu da kara deliğin etrafında döner.

Bir kara delik ise, güneşin yüzeyinde belirdi. Bu tüm bilim insalarını şaşkına çevirdi. Güneş’in üzerinde birçok gizem devam ediyor. Bazıları dünyayı alarma geçiriyor.

BİLİM İNSANLARINDAN AÇIKLAMA

Gökbilimciler, son zamanlarda güneş yüzeyinde oluşan büyük bir koronal delikten endişe ediyor. Güneş'teki boşluk ise koronal bir delik olarak biliniyor. Bunlar Güneş'te herhangi bir zamanda gelişiyor. Ancak bir Güneş döngüsünün başlangıcı olan güneş minimum civarındaki yıllarda daha yaygın olduğu biliniyor.

Koronal delikler ise en yaygın olanı. Ayrıca kuzey ve güney kutuplarda sabit, ancak daha düşük güneş enlemlerine kadar büyüyebilir ve genişleyebilirler. Bilim insanları son olarak, kara deliklerin kutup deliklerinden izole olarak gelişmesi veya bir kutup deliğinin bir uzantısının ayrılması ve izole bir yapı haline gelmesinin de mümkün olabileceğini düşünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler