Güneş Patlaması Nedir ve Ne Zaman Olacak? Elektrikler Kesilecek Mi?

Güneş Patlaması Nedir ve Ne Zaman Olacak? Elektrikler Kesilecek Mi?

İnsanların son olarak gündeminde güneş patlaması yer alıyor. Simpsonlar tarafından ortaya atılan kehanet ile ilgili NASA’da açıklama yapmak zorunda kaldı. Peki Güneş Patlaması nedir? Elektrikler kesilecek mi?

Yeni yaşanan bir gelişmede NASA Güneş Dinamikleri Gözlemevi (SDO), iki tehlikeli güneş lekesini takip etti. Bu günse lekelerinin Dünya’ya doğru gelebileceği üzerinde duruldu. Güneş patlamasının olumsuz etkileri olacağı belirtildi.

GÜNEŞ PATLAMASI NEDİR?

Güneş patlaması, güneş lekeleriyle ilişkili manyetik enerjinin salınmasından gelen yoğun bir radyasyon patlamasıdır. Fişekler, güneş sistemimizin en büyük patlayıcı olaylarıdır. Güneşte parlak alanlar olarak görülürler ve dakikalardan saatlere kadar sürebilirler. Tipik olarak, spektrumun en fazla her dalga boyunda, serbest bıraktığı fotonlar (veya ışık) tarafından bir güneş patlaması görülür.

GÜNEŞ PATLAMASI NE ZAMAN OLACAK?

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamada 2024 yılına işaret ediliyor. Güneş patlaması için 2024 yılının başlarında Güneş fırtınasının gerçekleşeceği düşünülüyor. Simpsonlar tarafından da kehanet olayları olarak öne çıktı.

ELEKTRİKLER KESİLECEK Mİ?

Güneş patlamasıyla beraber yapılan uyarılarda kesintilerin olacağı düşünülüyor. Bazı bilim insanlarına göre internet, uydu ve elektrik kesintileri yaşanabilir. Güneş patlamasının Dünya’ya ulaşmasıyla olumsuz durumlar ortaya çıkabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler