Google’ın Yapay Zeka Uygulaması ChatGPT’den Daha Mı Hızlı?

Google’ın Yapay Zeka Uygulaması ChatGPT’den Daha Mı Hızlı?

Google Perşembe günü bir basın brifingi düzenledi. Yapılan açıklamada, en son AI modeli Gemini 1.5 Flash'ın OpenAI'nin en yeni botu ChatGPT-4o'dan %20 daha hızlı olduğunu söylendi.

Google Perşembe günü Gemini 1.5 Flash'ın artık halka açık olduğunu duyurdu. AI sohbet robotu ilk olarak Mayıs ayında olacağı Google I/O'da duyuruldu. Geçen ay boyunca genel önizlemede mevcuttu. Yani kullanıcılar ürünü test edebildi ve geri bildirim sağlayabildi. Şimdi ise tamamen açıldı.

ekran-resmi-2024-06-28-09-02-31.png

GOOGLE’DAN KAPSAMLI BRİFİNG

Gemini 1.5 Flash, kullanıcıların sorularını parçalara ayırmak zorunda kalmak yerine, bir sorguda bir saatlik video, 11 saatlik ses veya 700.000'den fazla kelimeyi analiz edebilir. Google, gazetecilere yapılan bir sunumda, botun 14 dakikalık bir videoyu bir dakikada nasıl analiz edebileceğini gösterdi.

gemini-1-5.jpg

CHATGPT 3.5’DAN YÜZDE 40 HIZLI

Google, en son AI botunun da ChatGPT3.5 turbo'dan %40 daha hızlı ve daha yüksek bilgi kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Başka bir deyişle, kullanıcılar Gemini 1.5 Flash için sorularına ses, video, kod veya metin olsun, çok daha fazla bağlam ekleyebilir ve karşılığında daha doğru cevaplar alabilirler.

Google Cloud CEO'su Thomas Kurian, “Piyasadaki en iyi fiyat-performans seçeneğinde en hızlı model” dedi. Gemini 1.5 Flash, geliştiriciler için sınırlı bir kapasitede ücretsiz olarak ve bunun ötesinde, kullanıcıların ne kadar veri girmek istediğine bağlı olarak değişken fiyatlarla kullanılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler