Google’dan Yeni Premium Yapay Zeka Hizmeti Geliyor: Ücretli Olacak!

Google’dan Yeni Premium Yapay Zeka Hizmeti Geliyor: Ücretli Olacak!

Financial Times'ın 2 Nisan'da Google hakkında yeni bir sistem ile gili paylaşım yapıt. Buna göre teknoloji devi artık Primium hesap sunacak. BU hesabın ise ücretli olduğu aktarıldı.

Google, üretken yapay zeka tarafından desteklenen ücretli "premium" özelliklerini arama motoruna tanıtmayı düşündüğü bildiriliyor. Konuya yakın kaynaklar, Google'ın mevcut premium abonelik hizmetleri paketine yapay zeka ile geliştirilmiş arama yeteneklerini dahil etme olasılığını araştırdığı söylendi.

GOOGLE’DAN AI DESTEKLİ YENİ ÜCRETLİ HİZMET

Google tarafından paylaşılan paket, Gmail ve Google Dokümanlar'a entegre edilmiş Gemini AI asistanı gibi Google'ın en son AI yeniliklerine zaten erişim içeriyor. Bu premium özellikler için teknolojik altyapı geliştirilirken, Google'ın yönetici ekibi lansman ve özellikleri hakkında henüz nihai bir karar vermedi.

1google.jpg

REKLAM GELİRLERİNDEN UZAKLAŞABİLİR

Önerilen değişikliklere rağmen, Google'ın geleneksel arama işlevlerinin, aboneler için bile arama sonuçlarına eşlik etmeye devam eden reklamlarla serbestçe erişilebilir kalması bekleniyor.

Ücretli bir modele potansiyel geçiş, yalnızca reklam gelirlerine dayanarak, tarihsel olarak ücretsiz olarak tüketici hizmetleri sağlayan Google için önemli bir ayrılma olacaktır.

Rapora göre, şirket ad-free arama deneyimi düşünmüyor. Ancak abonelik tekliflerini geliştirmek için yeni premium yetenekler ve hizmetler geliştirmeye kararlı.

dyapay.jpg

Teknoloji devi, üretken yapay zeka aracılığıyla gelişen kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için aramayı yeniden icat etmeye yönelik devam eden çabalarını vurguladı. Google’ın arama ve ilgili reklam girişimleri, 2023 yılında toplam gelirinin yarısından fazlasını oluşturan 175 milyar dolar üretti. En kazançlı gelir kaynağını tehlikeye atmadan en son AI yeniliklerini benimsemek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler