Google, Yapay Zekası Gemini’yi Olimpiyatlarda Öne Çıkarıyor

Google, Yapay Zekası Gemini’yi Olimpiyatlarda Öne Çıkarıyor

Google, yapay zeka modeli Gemini’yi Olimpiyatlar sırasında öne çıkararak dikkat çekiyor. Gemini, etkinliklerde sunduğu yenilikçi teknolojilerle izleyicilere farklı deneyimler sunuyor. Olimpiyatlar boyunca Gemini’nin neler yapabileceği merakla bekleniyor.​

Milyonlarca Amerikalı, 26 Temmuz'dan itibaren NBC'de Paris Olimpiyatlarını izlemeye hazırlanıyor. Google, AI araçlarını göstermek için bu şansı kullanmak istiyor.

Teknoloji devi Perşembe günü NBCUniversal ve ABD ile yeni bir ortaklık duyurdu. Google, Team USA'nın resmi arama AI ortağı, sporun kar amacı gütmeyen bir teknoloji şirketiyle ilk işbirliği olarak hizmet verecek.

GOOGLE, YAPAY ZEKASI GEMİNİ’Yİ OLİMPİYATLARDA ÖNE ÇIKARIYOR

Şirketin ağları ve akış platformu Peacock'daki NBC yorumları, Google'ın Arama Yapay Zekasına Genel Bakış'ın tüm Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar hakkındaki soruları yanıtlamak için nasıl kullanılabileceğini gösterecek. Google'ın yapay zeka genel bakışları, "yüzmede şerit ödevlerinin önemi" gibi soruları yanıtlayacaktır.

google-yapay-zekasi-geminiyi-olimpiyatlarda-one-cikariyor.png

GOOGLE’DAN AI TANITIMI

Özel bölümlerde, Olimpiyatlar baş süper fan yorumcusu olarak adlandırılan komedyen Leslie Jones, izleyicileri eğlendirmek için Google'ın AI Asistanı Gemini kullanacak. NBC'nin basın açıklamasına göre Jones, "özel hareketler yapmak veya yeni bir spor öğrenmek" için AI aracını kullanacak.

Sosyal medyada, beş Olimpiyatçı ve Paralimpikli, Google Lens, Circle to Search, Google Maps ve Gemini'de Sürükleyici Görünüm kullanarak Paris'i keşfederken gösterilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler