Google Gemini Pro Artık Türkçe Dil Desteği Sunuyor

Google Gemini Pro Artık Türkçe Dil Desteği Sunuyor

Google yapay zeka noktasında son derece umutlu bir şekilde çalışıyor. Bu çalışmaların meyvesini alan teknoloji devi ChatGPT’ye kafa tutacak bir konuma geldi. Şimdi ise yeni Gemini Pro’nun dil desteği paketini açıkladı.

Google, 1 Şubat Perşembe günü itibarıyla çok modlu bir geniş dil modeli olan Gemini'yi duyurdu. AI modelinin 2024 yılında Arama ve Reklamlara ekleneceğini doğrulandı.

Gemini Pro, önümüzdeki aylarda Arama, Reklamlar ve diğer Google ürünlerinde kullanıma sunulacak. Bu arada Google, Google'ın ABD'de İngilizce için Arama Üreten Deneyim yanıtlarının gecikmesini %40 azaltan ve diğer belirtilmemiş kalite iyileştirmelerine yol açan Gemini’yi zaten test ettiğini söyledi.

GEMİNİ PRO DESTEĞİ BAŞLADI

1 Şubat Perşembe günü, Bard'daki Gemini Pro da dahil olmak üzere Bard'ın en yeni yeteneklerini daha fazla dile ve bölgeye geldi. Ayrıca, daha fazla fikrinizin hayata geçmesine yardımcı olmak için görüntü oluşturmayı da destekliyor.

Dil modelleri ve sohbet robotlarının diller arasında önde gelen bir değerlendiricisi olan Büyük Model Sistemleri Organizasyonu, kısa süre önce Gemini Pro ile Bard'ın mevcut en çok tercih edilen sohbet robotlarından biri olduğunu gösterdi.

GEMİNİ’DEN TÜRKÇE DİL DESTEĞİ

Google’ın yeni yapay zeka algoritmasında yer alan Gemini Pro artık Türkçe dil desteğine de sahip. Geçtiğimiz ay duyurulan teknolojinin kullanımı Şubat ayı itibarıyla ülkelerde hizmet vermeye başladı. Önümüzdeki dönemde daha da gelişeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler