Google, Gemini 1.5’i Tanıttı: İşte Etkinlikte Öne Çıkan Yapay Zeka Gelişmeleri

Google, Gemini 1.5’i Tanıttı: İşte Etkinlikte Öne Çıkan Yapay Zeka Gelişmeleri

Google çok önemli bir etkinliğe imza attı. Arama motoru şirketi, yeni yapay zeka güncellemesini paylaştı. Üstelik bu paylaşım, CahtGPT 4’ün hemen sonrasında geldi. İşte etkinlikten öne çıkan detaylar…

Google, Salı günü yıllık I/O geliştirici konferansına ev sahipliği yaptı. Yeni arama ve sohbet özelliklerinden bulut müşterileri için yapay zeka donanımına kadar bir dizi yapay zeka ürününü piyasaya tanıtıldı. Duyurular, OpenAI gibi rakiplerini şimdiden korkuttu.

Google’ın tanıttığı özelliklerin veya araçların çoğu bir test aşamasında. Geliştiricilerle sınırlıdır, ancak teknoloji devinin yapay zeka hakkında nasıl düşündüğü ve nereye yatırım yaptığı hakkında bir fikir veriyor.

ekran-resmi-2024-05-15-12-31-09.png

GEMİNİ PRO 1.5 TANITILDI

Google, yakında daha fazla veriyi işleyebilecek olan AI modeli Gemini 1.5 Pro'ya güncellemeler sundu. Örneğin, araç bir kullanıcı tarafından yüklenen 1.500 sayfalık metni özetleyebilir.

Ayrıca, şirketin daha uygun maliyetli olduğunu ve konuşmaları hızlı bir şekilde özetlemek, resim ve videoları altyazılamak ve büyük belgelerden veri çekmek gibi daha küçük görevler için tasarlanmış yeni bir Gemini 1.5 Flash AI modeli de tanıtıldı.

Google CEO'su Sundar Pichai, Gemini'nin çevirilerindeki iyileştirmelerin altını çizerek, dünya çapındaki tüm geliştiricilerin 35 dilde kullanılabileceğini de sözlerine ekledi. Pichai, Gmail'de Gemini 1.5 Pro'nun ekteki PDF'leri ve videoları analiz edeceğini, özetler ve daha fazlasını vereceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler