Gmail Sahipleri Dikkat! Cuma Gününden İtibaren Hesaplar Silinecek

Gmail Sahipleri Dikkat! Cuma Gününden İtibaren Hesaplar Silinecek

Google, yeni etkin olmayan hesap politikaları kapsamında daha öncesinde bir dizi önlem almıştı. 1 Aralık Cuma günü, en az iki yıldır etkin olmayan hesapları silmeye başlayacağını duyurdu.

Google, 1 Aralık'tan itibaren fotoğraflar, e-postalar, takvim girişleri ve Drive belgeleri dahil olmak üzere etkin olmayan hesapları ve içerikleri silecek. Sistem genelindeki bu temizleme, spam, kimlik avı dolandırıcılığı ve hesap ele geçirme riskini azaltarak güvenliği artırmayı amaçlıyor.

ETKİN OLMAYAN HESAPLAR SİLİNECEK

Google, etkin olmayan hesapları, eski veya yeniden kullanılmış parolalar ve iki faktörlü kimlik doğrulama eksikliği gibi faktörler nedeniyle uzlaşmaya karşı daha savunmasız olarak tanımlıyor.

En az iki yıldır kullanılmayan veya oturum açmayan hesaplar, süreç 1 Aralık 2023’te başlayacak. Bu silme işlemi politika, okul veya işletme tarafından yönetilen hesaplar hariç tutulacak. Sadece kişisel Google hesapları için geçerlidir.

HESABIN SİLİNMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

Hesabın silinmesini önlemek için kullanıcılar oturum açmalı ve Gmail, Google Drive, Google Fotoğraflar ve Google Play gibi Google araçlarıyla etkileşime girmelidir. Ayrıca iki faktörlü güvenlik sistemini de aktif eden kullanıcılar hesaplarını kurtarabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler