Giyilebilir İlk AI Projesi Duyuruldu: Humane AI Pin!

Giyilebilir İlk AI Projesi Duyuruldu: Humane AI Pin!

İlk AI giyilebilir cihaz ortaya çıktı. Cihazın yapımcıları birçok söz verdi. Ancak cihazı gözden geçirenler, gerçek gadget'ın çok yetersiz kaldığını söylüyor. İşte çok konuşulan ve yeni ortaya çıkan giyilebilir yapay zeka cihazı…

Humane AI pin'in duyurulduğu yapay zeka donanımının karşılaştırılabilir ilk günlerindeydi. Kısa süre sonra 200 dolarlık Pocket AI ve henüz yayınlanmamış Rewind Pendant'ı içeren yeni ortaya çıkan bir cihaz kategorisine öncülük ediyor. Sonuç olarak dış basında 700 dolarlık bir giyilebilir cihaz olarak ortaya çıktı.

GİYİLEBİLİR CİHAZ HAKKINDA YORUMLAR

Aylar sonra, inceleme sınırlaması nihayet sona erdi. Onlarca teknoloji medyası ve etkileyici, erken benimseyen düşüncelerini paylaştı. "Umut verici bir karmaşa" Washington Post'un manşetiyle taşıdı. Wired Humane AI aygıtının, çok hantal, çok sınırlı olduğunu söyledi.

ekran-resmi-2024-04-16-15-43-06.pngekran-resmi-2024-04-16-15-43-06.png

SATIŞ FİYATI BELLİ OLDU

Humane AI Pin, yerleşik bir büyük dil modeli (LLM) ve lazerle çalışan, avuç içi işaretli bir ekranla dolu, AI destekli bir kişisel asistan olarak sergilendi. Mıknatıslı bir pil paketi ile gömleğe takılabiliyor. Peşin fiyatı 699 dolar olarak açıklandı. Ayrıca fiyat etiketine ek olarak aylık 24 dolarlık bir abonelik ücreti bulunuyor.

Giyilebilir yapay zekanın idealist vizyonu, kendi bilgilerinize ve dünyanın bilgilerine eller serbest erişebileceğiniz akıllı telefon sonrası bir dünyadır. Gerçek şu ki, Humane AI pimi en son teknolojiyi temsil ediyorsa, bu teknoloji-ütopik gelecekten çok uzakta kalıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler