Facebook, Yeni Yaşını Kutluyor: Kuruluşunun Üzerinden 20 Yıl Geçti

Facebook, Yeni Yaşını Kutluyor: Kuruluşunun Üzerinden 20 Yıl Geçti

Hala dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, 4 Şubat'ta 20. doğum gününü kutladı. Hızlı geçen zamanın ardından sosyal medya platformu en çok kullanılan uygulamalardan biri olarak öne çıkıyor.

2004 yılında, geniş bant çevirmeli interneti ve cep telefonlarını renkli ekranlarla değiştirirken, 4 Şubat'ta 19 yaşındaki Mark Zuckerberg ve üniversitedeki oda arkadaşları tarafından "TheFacebook" adlı bir sosyal ağ başlatıldı.

Facebook, akademik yılın başında üniversitelerde dağıtılan ve yaygın olarak “face book" olarak bilinen fiziksel öğrenci rehberinin adını almıştır.

FACEBOOK, KURULUŞUNUN ÜZERİNDEN 20 YIL GEÇİRDİ

Şirket, 19 yaşındaki Mark Zuckerberg'in yeni bir web sitesiyle canlı yayına girdiği 2004 yılındaki gününü işaret ediyor. 4 Şubat Pazar günü tarihi bir dönüm noktasına ulaştı. Başlangıçta sadece Harvard Üniversitesi öğrencilerine ve daha sonra diğer kolejlerdeki öğrencilere açık olan uygulama, o zamanlar thefacebook.com olarak biliniyordu.

Mavi temalı uygulama, uzun bir yol kat etmesine rağmen hala tanınabilir. Facebook artık Instagram ve WhatsApp'ın da sahibi olan Zuckerberg'in şirketi Meta'nın şemsiyesi altında yer alıyor.

DEĞERİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Meta'nın değeri 1 trilyon dolardan fazla. Bu da hisse fiyatına göre en değerli Amerikan şirketlerinden biri olduğunu gösteriyor. Perşembe günü, 2023 için 39 milyar dolar kar ve yalnızca Facebook'un aylık 3,07 milyar kullanıcısı olduğunu aktardı. Hisse fiyatını ertesi gün %20,3 oranında artmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler