Elon Musk’tan Gemini’nin Yeni Yapay Zeka Uygulamasına Yorum Gecikmedi

Elon Musk’tan Gemini’nin Yeni Yapay Zeka Uygulamasına Yorum Gecikmedi

Elon Musk, Google'ın Gemini AI'sı ile devam eden tartışmalara dahil oldu. Irksal ve cinsiyet önyargısını düzeltmek için devam eden çabayı doğruladı. Yapay zeka konusunda yaşananlar herkesin gündeminde olmaya devam ediyor…

X sahibi Elon Musk, Google'dan üst düzey bir yöneticiyle görüştüğünü söyledi. Teknoloji devinin yakın zamanda başlatılan yapay zeka sohbet robotu Gemini üzerinde çalıştığını doğruladı.

ELON MUSK, GOOGLE'IN DEVAM EDEN ÇABALARINI DOĞRULADI

Musk, bir Google yöneticisinin Perşembe gecesi kendisini aradığını ve 1 saat süren konuşmalarının, Google'ın şu anda İkizler'in sergilediği gösterilen ırk ve cinsiyet önyargısını düzeltmek için çalıştığı gerçeğine odaklandığını belirtti.

Google CEO'su Sundar Pichai, Gemini'nin yeteneklerini anladığından beri, yapay zeka sohbet robotu birçok eleştiri ve zorlukla karşı karşıya kaldı. İlk olarak, Büyük Dil Modeli'nin (LLM) özelliklerini tanımlamak için kullanılan gösteri videosu, halktan bazı olumsuz tepkiler almıştı.

YAPAY ZEKA UYGULAMASINDAN IRKÇI YAKLAŞIM

GEmini ıırka dayalı görüntüleri ele aldığı keşfedildi. Bu, Gemini'nin ırksal katılımı yapay zeka ile ilgili endişeleri artırdı. Ana şirket, insanların görüntülerini oluşturmayı bırakacağını açıkladı. Ancak bundan önce şirket insan görüntülerinin oluşturulmasını duraklatma ve daha sonra geliştirilmiş bir sürüm yayınlama kararı aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler