Elon Musk xAl İsimli Yeni Yapay Zeka Şirketini Hayata Geçirdi!

Elon Musk xAl İsimli Yeni Yapay Zeka Şirketini Hayata Geçirdi!

Elon Musk, yapay zeka firması olan xAl'ı duyurdu. Musk ve kadrosu yarın konuyla alakalı ayrıntılı bilgi vereceğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Elon Musk, Tesla, SpaceX ve Twitter'dan sonra şimdi de yeni yapay zeka firması olan xAI’ı duyurdu. Birkaç ay önce de TruthGPT adındaki yapay zeka aracını tanıtmıştı. Musk ve kadrosu yarın ise konuyla alakalı ayrıntılı bilgilerin verileceği bir Twitter Spaces yayını yapacağını belirtti. Yeni yapay zeka programı xAI kadrosu, bu aşamada çalışmış olan tecrübeli birçok isimden oluşacak. Ekip içerisindeki kişilerin OpenAI, Google Research, Microsoft Research gibi benzer biçimde şirketlerde çalıştıkları belirtildi. 

MUSK "GERÇEKLİĞİ ANLAMAK İÇİN @XAI OLUŞUMUNU DUYURUYORUZ"

Yapay zeka teknolojilerine olan istek son dönemde hızla artış gösterdi. Teknoloji dünyasının sansasyonel adı Elon Musk da bu alandan geri kalmadı. Geçtiğimiz nisan ayında Musk'ın bu alanda çalışmaları olduğu belirtilmişti. O dönemde firmanın yöneticisi olarak Elon Musk ve sekreteri olarak Musk'ın aile ofisi yöneticisi Jared Birchall görünüyordu. Ancak firmanın kurulduğu detayları yer alsa da xAI'a dair herhangi bir resmi paylaşım yapılmamıştı. Elon Musk, kendi yapay zeka firması xAI'ı resmen tanıttı. Yeni kurulan şirkette çalışan bireyler için @xAI tanıtıcısı ve bağlı müessese rozetleriyle bir Twitter hesabı da açıldı. Musk sonrasında kendi şahsi Twitter profilinin biyografisini @xAI tanıtıcısı olarak değiştirdi. Bu sayede katılımını da doğrulamış oldu. 

ELON MUSK'IN YAPAY ZEKA AÇIKLAMASI İLE TOKEN'LARDA YÜKSELİŞ YAŞANDI!

Musk,  ChatGPT ve ona yardımcı olan Microsoft şirketini sert biçimde eleştirmişti. Ayrıca bu anlamda gerçek bilginin elde edilmesi amacıyla TruthGPT platformunu başlatacağını da duyurmuştu. Musk’ın, bu duyurusunu yapmış olduğu nisan ayında, çip üreticisi Nvidia şirketiyle de büyük bir anlaşma yaparak binlerce GPU işlemci almış olduğu iddia edilmişti. Elon Musk, son zamanlarda ChatGPT'ye rakip olması için yeni atılımlar yapmış ve yapay zeka token'larında yükseliş kaydetmişti. Dün yapılan açıklamadan sonra SingularityNET (AGIX) yüzde 6, Fetch.ai (FET) yüzde 4 yükselişe şahit oldu. GFT, BTO VE OCEAN ise yükselişte sınırlı bir durum izledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler