Elon Musk, Sosyal Medya Uygulaması X’te Bot ve Troll Hesaplar İçin Tasfiye Süreci Mi Başlattı?

Elon Musk, Sosyal Medya Uygulaması X’te Bot ve Troll Hesaplar İçin Tasfiye Süreci Mi Başlattı?

Milyarder iş insanı ve girişimci Elon Musk, sosyal medya için önemli bir açıklamada bulundu. Musk, sosyal medya platformu X'i rahatsız eden yaygın botlar ve troller sorunuyla mücadele etmek niyetinde olduğunu aktardı.

Sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk, cesur bir hareketle uygulama içinde kötü hesaplara tam bir sistem tasfiyesi olacağını söylüyor. Sistem tasfiyesinin hedefi, kripto dolandırıcılıklarını sürdürmek için botlar ve troller tarafından işletilen sahte hesapların platformunu temizlemektir.

ELON MUSK YASAL İŞLEM SÖZÜ VERDİ

Musk, X'teki girişimi paylaşmak için kişisel olarak ele aldı. Duyuru, kripto topluluğu etrafında heyecan yaşattı. Birçoğu, ileriye dönük bu tür hileli faaliyetlerde potansiyel bir son veya ciddi bir düşüş sinyali edeceğini umuyor.

dpscwlvuefo6jg2xemppudqjh4.jpg

Dolandırıcılıkların her alanda yaygınlığı, insanların hileli planların kurbanı olması ve önemli finansal kayıplara uğramasına neden oluyor.

Özellikle de kripto camiasında yaşanan dolandırıcılık faaliyetleri X üzerinden bir hayli fazla oluyor. Musk hem kripto hem diğer dolandırcılık vakalarının önüne geçmeyi hedefliyor.

4l5d90q-075-arriens-elonmusk230723-np1ax-jpg.webp

2023 YILINDA GÖZE ÇARPAN VAKALAR

Aralık 2023 tarihli bir rapora göre, bilgisayar korsanları, 58,98 milyon dolarlık varlık çaldı. Ocak ayında, bir blok zinciri güvenlik denetim firması olan Certik, bilgisayar korsanları X hesaplarını ele geçirdiğinde bir güvenlik ihlali yaşadı ve dolandırıcıların bir kimlik avı kampanyası başlatmasını sağladı.

Bununla birlikte, Musk bu girişime öncülük ederken, kripto topluluğu, sistem tasfiyesinin olumlu sonuçlarını ve sosyal medya platformunda kripto dolandırıcılıklarının yaygınlığında bir azalmayı hevesle bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler