Düzenleyiciler Apple’ın Avrupa’da Yapay Zeka Gelişmelerini Zorluyor

Düzenleyiciler Apple’ın Avrupa’da Yapay Zeka Gelişmelerini Zorluyor

Amerikalı teknoloji şirketinin başı Avrupa’da bir süredir dertte. Apple, iPhone geliştirmelerini ve kullanıcı gizliliğini etkileyen katı Dijital Pazarlar Yasası nedeniyle AB'deki yapay zeka özelliklerini geciktiriyor.

Apple, Avrupa Birliği içinde "Apple Intelligence" olarak adlandırılan yeni yapay zeka özelliklerinin kullanıma sunulmasında bir gecikme olduğunu duyurdu. Sıkı AB düzenlemelerine atıfta bulunan teknoloji devi, Dijital Piyasalar Yasası'nın gereklilikleri nedeniyle birkaç önemli AI geliştirmesini ve iPhone işlevselliğini alıkoyacağını doğruladı.

APPLE, AB YASALARI NEDENİYLE ZORLANIYOR

"Gatekeepers" olarak tanımlanan büyük dijital platformları düzenlemeyi amaçlayan AB'nin Dijital Piyasalar Yasası, Apple'ın son kararının merkezinde yer alıyor. Bu mevzuat daha fazla rekabeti zorlar.  Bu platformlara belirli yükümlülükler getirerek çıkar çatışmalarını önlemeyi amaçlıyor.

ekran-resmi-2024-06-22-10-39-43.png

Apple'ın endişesi, ürün bütünlüğünü, kullanıcı gizliliğini ve veri güvenliğini tehlikeye atabileceğine inandıkları birlikte çalışabilirlik gereksinimleri etrafında dönüyor. Sonuç olarak, şirket bu yıl AB pazarında potansiyel olarak milyonlarca kullanıcıyı etkileyen ve donanım satışlarını etkileyen üç önemli özelliği piyasaya sürmemeye karar verdi.

Dijital Pazarlar Yasası, Apple gibi şirketlerin pazarla nasıl etkileşime girdiğini ve tüketici haklarını önemli ölçüde genişlettiğini yeniden şekillendirdi. Bu yasaya göre, kullanıcılar rakip uygulama mağazalarından uygulamalar yükleyebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler