Çin, Uzay İstasyonuna Yeni Ekibini Yolladı

Çin, Uzay İstasyonuna Yeni Ekibini Yolladı

Asya ülkesi Çin, en genç ekibini uzay istasyonuna yolladı. O anları Çin İnsanlı Uzay Programı Ajansı paylaştı. Taykonot ekibi bugün uzay istasyonuna ulaşmış olacak.

Çin, şimdiye kadarki en genç astronot mürettebatını uzaya gönderdi. Ekip, 2030 yılına kadar insanları Ay'a göndermeyi planlayan büyüyen bir uzay programında uzay istasyonuna altı aylık bir görev yapacak.

Çinli astronot mürettebatı Perşembe günü Çin'in uzay istasyonuna doğru yola çıktı. Shenzhou-17 uzay aracı ve üç yolcusu, kuzeybatı Çin'deki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden bir Long March-2F roketinin üzerinde havalandı.

EN GENÇ TAYKONOT EKİBİ UZAY İSTASYONU İÇİN HAVALANDI

Yola çıkan üç mürettebatlardan ilki, 48 yaşındaki eski hava kuvvetleri pilotu Tang Hongbo. Deneyimli isme, 33 yaşındaki Tang Shengjie ve 35 yaşındaki Jiang Xinlin eşlik ediyor.

Shenzhou-17 mürettebatı, Perşembe sabahı kuzeybatı Çin'deki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden Long March 2F roketiyle havalandı. Roket yaklaşık 15 dakika havalandıktan sonra, bir uzay programı yetkilisi fırlatmanın "tam bir başarı" olduğunu ilan etti.

Çin, 2030 yılına kadar Ay'a mürettebatlı bir görev göndermeyi hedefliyor ve ay yüzeyinde bir üs inşa etmeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler