Chrome ne kadar hızlandı? İşte Test Sonuçları

Chrome ne kadar hızlandı? İşte Test Sonuçları

Google, Chrome tarayıcısında bir dizi performans iyileştirmesi yaparak Mac ve Android’de yeni bir performans başarısı elde etmiş oldu.

Google, Chrome tarayıcısında bir dizi performans iyileştirmesi yaparak Mac ve Android’de yeni bir performans başarısı elde etmiş oldu. Firma, toplu olarak birkaç ayarlamanın Chrome’a üç ay içerisinde %10’luk bir hız artışı kazandırdığını söyledi. Bazı Android cihazlarda da %30’luk hız artışı görüldüğü belirtiliyor. Chrome’da meydana gelen değişiklikler, gelişmiş önbelleğe alma işleminden daha iyi bellek yönetimine değin bir dizi ince ayarı ihtiva ediyor. Apple’ın Speedometer 2.1 tarayıcı mukayesesinde Chrome’un zaman içinde ne kadar hızlandığı grafikler incelenince de çok net ve açıkça görülüyor. Web tarayıcı lideri olmasında şaşırılacak bir şey olmadığı da ortaya çıkıyor.

CHROME RAKİP TANIMIYOR

Yavaşlığıyla alakalı olarak pek çok kullanıcı şikayetlerine rağmen, Google’ın internet tarayıcısı Chrome, pazar payının büyük bir bölümüne de sahip. Per Statcounter’ın paylaştığı Mart 2023 istatistiklerinde görüldüğü üzere, Chrome küresel pazar payının %64.8’ini tek başına alıyor. Yalnızca masaüstünde, Chrome’un payı ise daha da yüksek; bu oran %65.8 gibi büyük bir rakam. İkinci sırada %11.12 ile Edge, %10.91 ile Safari yer alıyor. Onların arkasından ise Mozilla ve Opera tarayıcıları geliyor. Chrome 112, Android telefonlar ve tabletler için de performans optimizasyonu sunuyor. Aynı Speedometer testinde %30 oranında hız artışı görülüyor fakat öte yandan Google’ın bu testleri hangi cihazla yaptığı ise net olarak belli değil.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler