ChatGPT Yoruldu Mu? Şirketten de İtiraf Geldi…

ChatGPT Yoruldu Mu? Şirketten de İtiraf Geldi…

Sohbet botu ChatGPT'nin dinlenmeye ihtiyacı var. Kullanıcılar, sohbet robotunun görevleri bitirmeyi reddettiğinden şikayet etti. Botun bazen kullanıcıların işleri kendileri yapmasını önerdi.

Perşembe günü geç saatlerde şirket bir tweet paylaştı. Sohbet robotunun tembelleştiğine dair geri bildirim aldığını kabul etti. Bazı kullanıcılar, sohbet robotunun istenen işin bir kısmını yaptığını ve ardından kullanıcının kendi başlarına bitirmesini önerdiğini bildirdi.

Şirket, 11 Kasım'dan bu yana AI modelini güncellemediğini ve tembelliğin kasıtsız olduğunu söylüyor. Tweet, model davranışının öngörülemez olabileceğini ve sorunu çözmeyi araştırdığını söylemeye devam ediyor.

YAPAY ZEKA BOTU İSTEKLERE TAM OLARAK KARŞILIK VEREMİYOR

Birçok ChatGPT kullanıcıları, bazı görevleri yapmayı reddettiği veya basitleştirilmiş sonuçlar döndürdüğü bildirdi. Kullanıcılar, ChatGPT-4'ü daha "tembel" hale geldiğini fark etmeye başladı.

O zamandan beri, OpenAI bunun bir sorun olduğunu kabul etti. Ancak şirket neden olduğundan emin değil. Net bir çözüm şirket tarafından bulunamadı. ChatGPT'nin "tembelleştiğini" bildiren son trendi başlatan raporlardan biri, ABD'deki Şükran Günü'nün ertesi günü gelmeye başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler