ChatGPT-4o Nedir? Diğer Sürümlerden Farkı Nelerdir?

ChatGPT-4o Nedir? Diğer Sürümlerden Farkı Nelerdir?

Şirketler arasında yapay zeka yarışı tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yeni sürüm alan OpenAI ChatGPT çok konuşulmuştu. Yapay zeka uygulamasının detayları ortaya çıktı. İşte konuya ilişkin merak edilenler…

Yapay zeka yarışı, Google, OpenAI ve Microsoft şirketlerinde yoğunlaştı. Apple, bu şirketlerin uzağında kaldı. Ancak önümüzdeki günlerde bir etkinlik ile yeni bir soluk getireceği konuşuluyor.

Google ChatGPT 4o’a rakip olarak iki gün önce Gemini 1.5 Pro’yu tanıttı. Bu uygulama büyük ses getirmişti. Ancak şu an en çok kullanılan uygulama ChatGPT olduğunu değiştirmiyor.

CHATGPT 4o NEDİR?

GPT-4o ("omni" için "o" olarak telaffuz edilir), OpenAI'nin en yeni ve en gelişmiş yapay zeka (AI) modelidir. Yapay zekanın yapabileceklerinin sınırlarını zorlayan çok çeşitli yeteneklerle, bu alanda muazzam bir ilerleme oldu.

chat-gpt.jpg

"O" veya "Omni", öncekilere kıyasla, GPT-4o'nun daha kapsamlı, her şeyi kapsayan bir model olduğunu ima eder. Giriş ve çıkış modalitelerini (metin, görüntü ve ses) ele almada modelin çok yönlülüğüne ve çeşitli endüstrilerde daha geniş uygulamalar için potansiyeline dikkat çekiyor.

YENİ VERSİYON CHATGPT’NİN ÖZELLİKLERİ

  • Metin: GPT-4o, karmaşık cevaplar sağlamaktan yaratıcı kompozisyonlar oluşturmaya kadar insan gibi yazıları anlama ve üretme konusunda yetkindir.
  • Görüntüler: Görüntüleri analiz edip yorumlayabilir ve sahneleri, nesneleri ve hatta duyguları tanımlayabilir.
  • Ses: GPT-4o, devam eden gelişimine rağmen konuşulan dili anlama ve tepki verme potansiyeli göstermiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler