Avrupa Birliği, Yapay Zeka Düzenlemesini Kabul Etti

Avrupa Birliği, Yapay Zeka Düzenlemesini Kabul Etti

Avrupa Birliği yetkilileri, yapay zeka kullanımını düzenlemek için dünyanın ilk kapsamlı yasaları üzerinde geçici bir anlaşmaya vardı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Avrupa Birliği,; 36 saatlik görüşmelerden sonra müzakereciler, ChatGPT ve yüz tanıma gibi sistemlerde yapay zeka ile ilgili kuralları kabul etti.

Avrupa Parlamentosu gelecek yılın başlarında AI Yasası önerilerini oylayacak. Ancak herhangi bir mevzuat en az 2025 yılına kadar yürürlüğe girmeyecek.

AB, YAPAY ZEKA KONUSUNDA ADIM ATIYOR

2024'te AI, özellikle üretken ve gizlilik, menkul kıymetler ve antitröst yasalarını uygulama üzerindeki etkisi olmak üzere baskın ve yaygın bir konu olarak öne çıkmaya devam edecek. Yasal manzara, yargı sisteminden geçen telif hakkı anlaşmazlıklarının sayısıyla daha da karmaşık hale geliyor.

AI'nın AB içinde kullanımına ilişkin güvencelerin yanı sıra kolluk kuvvetleri tarafından benimsenmesine ilişkin sınırlamaları da içeriyor. Tüketiciler şikayette bulunma hakkına sahip olacak ve ihlaller için para cezası uygulanabilecek.

AB Komiseri Thierry Breton, planları "AI kullanımı için net kurallar" belirlediğini söyleyerek "tarihi" olarak nitelendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler