Avrupa Birliği, OpenAI’ye Yatırımına Soruşturma Açmayacağını Duyurdu

Avrupa Birliği, OpenAI’ye Yatırımına Soruşturma Açmayacağını Duyurdu

AB düzenleyicileri, yapay zeka yatırımı hakkında yeni bir yol katetti. Microsoft’un OpenAI'ye 13 milyar dolarlık yatırımını onaylayarak resmi bir soruşturmadan kaçındı. Bu da stratejik AI ortaklıklarını pekiştirdiğine dair yorumlara yol açtı.

Avrupa Birliği'nin antitröst düzenleyicileri, Microsoft'un OpenAI'deki 13 milyar dolarlık önemli hissesinin resmi bir soruşturmaya yol açmayacağını doğruladı. Bu, teknoloji devi için büyük bir değişim anlamına geliyor. Bu da Avrupa birleşme düzenlemeleri doğrultusunda derinlemesine bir incelemeden sonra uygulanacak olası kısıtlayıcı önlemlerden kaçmasını sağlar.

AB VE OPENAI ARASINDA ANLAŞMAZLIK ÇÖZÜLDÜ

Yapılan anlaşma, Microsoft’un birleşme ve satın almalarla ilgili olarak teknoloji endüstrisinin düzenleyici gerekliliklerine uymasının bir teyidi olarak kabul ediliyor.

microsofttan-yeni-adim-xbox-icin-yapay-zeka-sohbet-robotunu-test-ediyor.jpg

Geçen yıl açıklanan yatırım, Microsoft'un AI firmasının mülkiyetine eşdeğer olmadığını iddia ederek OpenAI'nin yönetim kurulunda oy hakkı olmayan bir pozisyon alacağını şart koşuyor. Microsoft'un yatırımın yalnızca stratejik nitelikte olduğu, ancak bir devralma olmadığı argümanında önemliydi. Bununla birlikte, AB başlangıçta endişelerini dile getirdi.

DİĞER ALANLARDA DEVAM EDEN İNCELEME

AB resmi bir soruşturma başlatmamayı seçmiş olsa da, Microsoft-OpenAI ortaklığına ilişkin gayri resmi bir soruşturma diğer yargı bölgelerinde devam ediyor. Birleşik Krallık'ta, Rekabet ve Piyasalar Otoritesi, anlaşmanın İngiliz şirketleri arasındaki rekabeti etkileyip etkileyemeyeceğini belirlemek için bir soruşturma yürütmeyi düşünüyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler