Asya Ülkesinde Otonom Sürüşü İçin Dev Adım: Akıllı Otoyol Devrede

Asya Ülkesinde Otonom Sürüşü İçin Dev Adım: Akıllı Otoyol Devrede

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olarak gösterilen Çin, büyümesini sürdürüyor. Her alanda kendisini kanıtlayan Asya ülkesi, yeni bir projeye daha imza attı. Otonom sürüş için akıllı otoyol devreye giriyor. İşte detaylar…

Elektrikli araçların hayatımıza girmesiyle birlikte birtakım kolaylıklarda yaşandı. Teknolojinin gelişmesiyle beraber otonom sürüş daha fazla ön plana çıktı. Seviye seviye ilerleyen otonom sürüş, tamamen bağımsız bir hizmette sunuyor.

Otonom sürüş her ne kadar bağımsız ilerleyebilse de uygun koşullar oluşmayabiliyor. Bunun için kolları sıvayan Çin yetkilileri, yeni bir akıllı otoyol devreye aldı.

DÖRDÜNCÜ SEVİYE OTONOM ARAÇLAR İÇİN YENİ YOL

Çin'in doğusundaki Jiangsu Eyaleti, Suzhou yakınlarında 4. seviye otonom sürüş için tasarlanmış 56 km'lik akıllı bir otoyolun bir test bölümü hayata geçirildi. İki yönlü otoyol, Suzhou'yu Taizhou'ya ve Şangay'ı Yixing'e bağlayan iki geleneksel otoyola dayalı.

1 Temmuz'dan itibaren, üç aylık yükseltme, otoban boyunca 55 noktada lazer radarları, milimetre dalga radarları, kameralar ve antenler dahil olmak üzere 270 set algılama cihazı kurdu ve kendi kendini süren bir yol ortamı sağladı.

İNSANSIZ SÜRÜŞE UYGUN OTOYOL

Akıllı otoyolun 6,5 km'lik bir bölümünün, insansız bir aracın belirli koşullar dışında tüm sürüş işlevlerini yerine getirebileceği seviye 4 otonom sürüş olarak da bilinen yüksek otomasyonlu araçlar için tasarlandı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, gösteri testinde, 49 tonluk bir insansız kamyonun engelleri, hareketli arabaları ve geri vites arabaları belirlemede iyi performans gösterdiği vurgulandı. Buna ek olarak rampa girişi, şerit değiştirme ve sollama gibi sürüş davranışlarını tamamlamada başarılı olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler