Apple’dan Karma Gerçeklik Gözlüğü Vision Pro

Apple’dan Karma Gerçeklik Gözlüğü Vision Pro

Apple, yeni karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro’yu tanıttı. Teknoloji severlerden yoğun ilgi gören Karma gerçeklik gözlüğü, Apple’ın CEO’su Tim Cook tarafından Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda ‘Yenilikçi ürün’ olarak tanıtıldı.

Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) Karma Gerçeklik Gözlüğü Vision Pro’yu tanıttı. Gözlükler, Apple Watch'un 2015'te piyasaya sürülmesinden bu yana Apple'ın en önemli yeni ürünü.

İşte Vision Pro’nun Özellikleri

Apple, merakla beklenen AR/VR tabanlı Vision Pro’yu tanıttı. OS işletim sistemi ile çalışan sanal gerçeklik gözlüğü, arttırılmış gerçeklik (AR) deneyimi yaşatıyor. Üzerinde bulunan kadranı ise Arttırılmış Gerçeklik ile Tam Sanal Gerçeklik arasında geçiş imkanı sunuyor. Ayrıca cihazda fiziksel bir denetleyici bulunmuyor. Gözlerinizi kullanarak menüler ve uygulamalar arasında rahatlıkla geçiş yapabilen özelliğe sahip. Uygulamalara dokunmadan da geçiş yapmak mümkün. Parmağınızla dokunma hareketi yapmanız yeterli oluyor. Bu sayede istediğiniz uygulama geçiş yaparak gezinebiliyorsunuz. Kullanıcı için kolaylık sunan özellikleri arasında sesli komutlar ile algılama imkanı mevcut. Dış dünyadan izole etmeden EyeSight özelliği ile gözlerinizi dışarıdan da görebiliyorsunuz. Özelliklerinden biri de gerçek dünyadaki ögeleri renkli görme imkanı sunuyor.

Vision Pro, Mac ile Uyumlu mu?

Kullanıcılara kolaylık sunan Vision Pro, mac’e kablosuz bir şekilde bağlanabilme özelliğine sahip. Mac’le uyumlu aksesuarları ise desteklediği için kolaylıkla entegrasyon sağlıyor. Uzamsal ses özelliğinin yanı sıra FaceTime aramaları da yapabileceksiniz. Share Play ile görüntülenen uygulamaları arkadaşlarınızla paylaşma imkanı sağlıyor.

Video Oynatımında Özel İşlemci Desteği

Medya oynatımında yardımcı olan M2 çip de bulunuyor. Özel bir işlemci desteği ile çalışan M2 çip, medya oynatımı için ideal akışı sağlıyor. Çalışma sırasında sensörler, kameralar ve aynı zamanda fanla soğutulan bir bilgisayara sahip alüminyum çerçeveyle detaylandırılmış sanal gerçeklik gözlüğü, kafaya takılan maskesi ile kumaş astarlı kayışı, kullanıcıya rahatlık sunuyor. Kafa boyutlarına göre esnetilebilme imkanı da mevcut. Başın tam arkasına rahatça oturan ürün, farklı boyut ve stillerde bant değiştirmeye imkan tanıyor. Gözlük kullananlar için de kolaylıkla takılabilen optik lens ekleri sunuyor.Harici pille çalışma sağlayan cihaz aynı zamanda 2 saate kadar kullanım ömrüne sahip. Mikro Led desteği ve 4K görüntü kalitesi ile kullanıcıları memnun ediyor.

Apple Vision Pro Fiyatı Ne Kadar?

2024 yılının başında satışa sunulacağı belirtilen ürün 3.499 dolar olarak satışa sunulacak.

apple-vision-pro-100-001.jpg                                                   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler