Apple'dan Devrim: Windows Oyunları Artık Mac'te Oynanabilecek!

Apple'dan Devrim: Windows Oyunları Artık Mac'te Oynanabilecek!

Apple, bilgisayar oyunlarını Mac’e getirmek için ilk adımı attı. PC oyunları artık MacOS’a gelecek! İşte detaylar...

Apple, WWDC 2023 kapsamında PC oyunlarını Mac bilgisayara uyarlayabilecek yazılım aracını tanıttı. Kullanıcılar, Windows veya güncel bir oyun konsolu dışında tercih yapamazken, şimdi ise Mac bilgisayarlarda artık bu listeye eklenecek. Apple’ın duyurduğu  Game Porting Toolkit,oyunların Mac’e daha uyumlu hale gelmesini sağlayacak.

‘GAME PORTİNG TOOLKİT’ İLE OYUNLAR ARTIK MAC’E GELİYOR!

Silicon tabana sahip Mac bilgisayarlar, oyun için kullanılmıyor. Yeni tanıttığı kit ile Mac’te PC oyunları rahatlıkla oynanabilecek. Apple önemli bir atılım yapmak istediğini ortaya koyarak, WWDC 2023 ile Apple’ın silicon performansının en iyi düzeye çıkmasını sağlayacak geliştirici bir kit hazırladı.

Mac’te oyun performansını optimize eden Metal API, Apple’ın grafik kodlama dili olarak entegre edilmiş durumda. Bu sayede yeni bir güncelleme ile Metal API, Game Porting Toolkit ile oyunların Mac’te nasıl bir performans izlediğini test edebilecek.

MAC YENİ OYUN KİTİ İLE OYUN CANAVARINA DÖNÜŞEBİLİR!

Windows için geliştirilmiş oyunlar arasında gelen “The Medium” Game Porting Toolking’i kullanan Apple sayesinde Mac’e uyarlandı. Geliştirici ise oyunun sorunsuz çalıştığını belirtti. Windows oyunlarını macOs’ta çalıştırmayı sağlayan CrossOver ile ön plana getiriyor. Ayrıca Game Porting Tool’un açık kaynaklı yayınlanması da her geliştiricinin kendi oyunları için de deneyimlemesine imkan tanıyor.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler