Apple Yeni İşlemci Serisini Tanıttı: M3, M3 Pro, M3 Max

Apple Yeni İşlemci Serisini Tanıttı: M3, M3 Pro, M3 Max

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri olan Apple, yeni işlemci serisini tanıttı. M3 ailesini tanıtan Apple, yeniden göz doldurdu. Etkinlikte hangi konular öne çıktı?

Apple, yeni işlemcilerini piyasaya sürdü. Alışılmışın dışında bu sefer TSİ gece 3 civarında tanıtıldı. Şirket Pazartesi günü, işlemci hattının çoğu olan M3, M3 Pro ve M3 Max'in yanı sıra bunları kullanan sistemlerin yenilenmesi için güncellemeyi sundu.

iMac ve 14 ve 16 inç MacBook Pro yeni işlemciyi alacak olan modeller oldu. Hepsi şimdi ön sipariş için açık konumda bulunuyor.

APPLE’IN YENİ İŞLEMCİ AİLESİ

M3 serisi, sadece daha hızlı değil, aynı zamanda ışın izleme ve ağ gölgelendiricileri için donanım hızlandırması ekleyen A17 Pro'da piyasaya sürülen yenilenmiş grafik mimarisine sahiptir. Işın izleme, bundan yararlanmak için tasarlanmış uygulamalar ve oyunlar için aydınlatma, yansımalar ve prosedürel dokuların daha gerçekçi bir şekilde oluşturulmasını sağlıyor. Gölgelendiriciler ise nesne görünürlüğünü ve işleme özelliklerini (vertices ve geometri) hesaplamak için kullanılan grafik verilerini alır ve daha eski yöntemlerden daha fazla işlemeyi önden, daha verimli ve daha büyük parçalar halinde yapar. Bu da oyun kare hızlarını iyileştirir.

İMAC YENİ İŞLEMCİYE KAVUŞTU

İşlemci yükseltmeleri, M1 çipinde kalan iMac iki nesil birden atladı. M2’yi almayan iMac direkt M3 sistemine geçti. Ayrıca Macbook ailesine de yeni işlemci sistemleri getirildi. Sadece Macbook Air ailesi M3 serisini almayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler