Apple, Yapay Zeka Konusunda Google’dan Destek Alabilir!

Apple, Yapay Zeka Konusunda Google’dan Destek Alabilir!

Bir Bloomberg raporuna göre, yapay zeka konusunda büyük bir anlaşma yaşanıyor. Apple ve Google, iPhone'daki özellikleri çeşitlendirmek için görüşüyor. Buna göre Apple, Google’ın Gemini yapay zeka aracının gücünden yararlanabilir.

Apple’ın bir süredir yapay zeka konusunda çalıştığı biliniyor. Yeni ortaya çıkan iddiada ise, büyük bir sükse söz konusu olabilir. Yapılan tartışmalar gerçekleşirse, Apple, Google’dan destek alacak.

Bu destek sayesinde Google’ın konumunu önemli ölçüde güçlenecektir. Özellikle de iPhone'larda Safari için ana arama motoru sağlayıcısı olarak Apple ile zaten mevcut bir anlaşmaya sahip. Uzun yıllardır, Alphabet (Google'ın ana şirketi), arama motorunu iPhone ve diğer cihazlardaki Safari web tarayıcısında varsayılan seçenek haline getirmek için Apple'a her yıl milyarlarca dolar ödüyor.

9c1c0466ce82eb99877f24ec04cdeda0-jpg.webp

APPLE İLE GOOHLE ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI MI?

Duruma aşina olan kişilere göre, iki taraf henüz bir AI anlaşmasının şartları veya markalaşması üzerinde anlaşmadı. Pazartesi günü New York piyasaları açılırken, Alphabet hisseleri %7,4 arttı. Bloomberg'e göre, "2 Şubat 2023'ten bu yana en büyük gün içi kazanç" oldu.

Gemini'yi milyarlarca potansiyel kullanıcıdan yararlanmak için ayıracak. Bununla birlikte, Apple'ın yapay zeka gelişmeleriyle tüketicilerin umduğu kadar uzak olmadığının ve her iki dev etrafında daha fazla inceleme için sahne açabileceğinin bir işareti olabilir.

1699365812-592.jpg

Apple, tescilli AI modellerinden yararlanacak olan iPhone işletim sisteminin bir sonraki sürümü olan iOS 18'de yeni özellikler sunmak için hızlanıyor. Ancak bu gelişmeler, bulut tabanlı hizmetler yerine kendi cihazlarında çalışan özelliklere dikkat edecektir. Sonuç olarak, Apple, görüntü oluşturma ve temel istemlerden makale yazma gibi görevleri içeren üretken yapay zekanın karmaşık alanlarıyla ilgilenmek için bir işbirlikçi arıyor.

TEKNOLOJİ EDİTÖRLERİ ANLAŞMA BEKLİYOR

Tartışmalar iyi yolda olduğunu gösteriyor ve konu hakkında iPhone üreticisinin yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nı düzenlemeyi planlıyor. Haziran ayına kadar herhangi bir anlaşmanın ortaya çıkması pek olası değil. Anlaşmanın Apple'ın OpenAI gibi farklı bir üretken AI işi ile gitmeye karar vermesi de mümkündür.

1200x800.jpg

Büyük bir duyuruda, Apple'ın CEO'su Tim Cook, yatırımcılara şirketin "yeni bir çığır açan" dönüştürücü özellikler yayınlayacağına söz verdi. Diğer yandan Apple, Şubat ayında kendi kendini süren bir araba geliştirme projesine son vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler