Apple Yapay Zeka Etkinliğinde Neler Tanıtıldı? İşte Merak Edilenler…

Apple Yapay Zeka Etkinliğinde Neler Tanıtıldı? İşte Merak Edilenler…

Çok merak edilen Apple’ın yapay zeka etkinliği gerçekleşti. 10 Haziran Pazartesi akşam yapılan etkinlik teknolojiseverleri ikiye böldü. Etkinliği seven kadar eleştiri yağmuruna tutanlarda çoğunluktaydı.

AI partisine sonuncusu Apple oldu. Özellikle Apple şu anda Google ve Microsoft gibi şirketlerin aynı noktaya geldiğinden beri bir şeyler katmaya çalıştı.

Beklendiği gibi, tüm işletim sistemlerinde ve işletim sistemlerinde bir dizi yeni özelliği destekleyen AI çerçevesi olan Apple Intelligence'ı duyurdu. Yapay zeka iOS 18, iPadOS 18, WatchOS 11 ve MacOS 15 (Sequoia) gibi tüm işletim sistemlerine geliyor.

ETKİNLİKTE YAPAY ZEKA VURGUSU

Etkinliğin başlarında Apple, AirPods ve TVOS'a gelen bazı güncellemeler tanıtıldı. AirPods, baş sallamalarını tanıyabilecek ve kişiselleştirilmiş Spatial Audio, Need for Speed'den başlayarak oyun için (geliştirici desteği ile) mevcut olacak.

Apple, OpenAI ile ortaklığını duyurdu. Böylece fotogerçekçi üretken araçlar ve görüntü oluşturma ve taslaklar için uygulama içi entegrasyonlar gibi çok daha fazla güç gerektiren görevleri gerçekleştirmek için ChatGPT-4o'yu kullanabilir. Herkes için ücretsizdir ve ücretli aboneler ekstra özellikler için hesaplarına bağlanabilir. Bu yıl genel beta sürümüyle gelecek.

Tüm işletim sistemlerinde, yeni özellikleri yönlendiren, tüm metin özetlerine, çizime, görüntü kişiselleştirmeye ve daha fazlasına güç veren bir ton yapay zeka var. Apple, geliştiricilerin eylemleri tanımlayabilmesi ve AI'ya erişebilmesi için AI ve Uygulama Niyetleri desteği eklemek için bir programcı kiti tanıttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler