Apple, OpenAI ile Anlaştı Söylentileri: Yapay Zeka, iOS ve macOS’a Gelecek

Apple, OpenAI ile Anlaştı Söylentileri: Yapay Zeka, iOS ve macOS’a Gelecek

Küresel teknoloji devi Apple, yeni bir anlaşma yolunu açtı. Benzeri görülmemiş bir hareketle, AI endüstrisinde öncü olan Sam Altman'ın OpenAI'si ile bir anlaşma yaptığı aktarıldı.

WWDC24 (Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı) yaklaşırken, teknolojide dünyanın öncülerinden birine AI entegrasyonuna ilişkin özel ayrıntılar beliriyor. Bu arada, Apple'ın diğer yapay zeka öncüleriyle işbirliği çabaları üzerine görüşmeler de sürüyor.

Apple'ın AI özelliklerini birleştirme kararını çok bekledi. Bununla birlikte, teknoloji devi şimdi AI özelliklerini iOS 18 ve macOS 15 işletim sistemlerine dahil etme stratejisini açıkladı. Gelişmiş kullanıcı deneyimleri ve gelişmiş teknolojik yetenekler için bir gelecek vaat etti.

ekran-resmi-2024-05-31-08-38-52.png

APPLE, YAPAY ZEKADAN YARARLANIYOR

Apple'ın yapay zekaya yönelik önceki ihmali, şirketin teknolojiden yararlanma planlarını çevreleyen küresel bir söylentilere yol açtı. Son raporlar, firmanın 10 Haziran - 14 Haziran 2024 arasında yaklaşmakta olan WWDC'de AI ile ilgili çok sayıda özelliği ortaya çıkarmaya hazır olduğunu vurguladı.

Bloomberg muhabiri Mark Gurman, şirketin Safari, Fotoğraflar ve Notlar gibi temel uygulamalara entegre edeceği bir dizi yapay zeka aracı olan Project Greymatter'ın etkinliğin merkezinde yer aldığını söyledi.

Bu arada, Bloomberg muhabirine göre bu özellikler iOS18 modellerine ve macOS15 modellerine entegre edilecek. Eşzamanlı olarak, işlemler iki yapılandırılmış bir süreçle ele alınacak.

Yaklaşan WWDC etkinliğinde ayrıntılı bir yapı muhtemelen ekarte edilecektir. Apple'ın bu yıl AI'yı modellerine entegre ettiğine dair konuşmaların piyasalarda şimdiden ortaya çıktığını belirtmekte fayda var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler