Apple iOS 18 Güncellemesinde Büyük Söylenti

Apple iOS 18 Güncellemesinde Büyük Söylenti

Yapay zeka döngüsünün ortasında Google, amiral gemisi Pixel 8 serisini ve soup-up AI ipuçlarını ve püf noktalarını piyasaya sürdü. Kısa bir süre sonra Samsung, Galaxy S24 serisini duyurdu. Şirketin Galaxy AI desteği sonrasında gözler Apple’a döndü.

Apple'ın söylentilere göre, yapay zeka noktasında rakipleriyle aynı yöne gitmesi büyük bir sürpriz olmaz. Apple'ın iPhone'larına zaten dahil edilmiş AI özellikleri bulunuyor. Bunlardan biri fotoğraf çoğaltma algılama özelliğinde kullanılıyor

YENİ GÜNCELLEME İLE AI KONUSU

Apple, bir sonraki büyük yazılım güncellemesiyle önemli ilerleme kaydedebilir. Mark Gurman'ın Power On haber bülteninin Ocak baskısına göre, önümüzdeki aylarda açıklanması beklenen iOS 18, iPhone'un tarihindeki "en büyük" yazılım güncellemesini getirebilir.

ios18.jpgios18.jpgios18.jpgios18.jpgios18.jpgios18.jpgios18.jpgios-18.jpg

Kasım baskısında Gurman, iOS 18'in iPhone'a "büyük yeni özellikler ve tasarımlar" ile birlikte "nispeten çığır açan" güncellemeler getirebileceğini yazdı.

Bu yıl iOS 17 ile Apple, iPhone'da kendi sesinizi klonlama yeteneği ve daha iyi otomatik düzeltme ile güncellenmiş bir klavye de dahil olmak üzere bir dizi yapay zeka destekli özelliği duyurdu.

DAHA AKILLI SİRİ

Siri, 2011'de iOS 5'ten bu yana var. Ancak iOS 18 ile Apple'ın sesle etkinleştirilen asistanı çok daha akıllı hale gelebilir. Gurman'a göre, üretken AI teknolojisi hem Siri'nin hem de Mesajlar uygulamasının soruları nasıl yanıtlayabileceğini ve cümleleri otomatik olarak tamamlayabileceğini iyileştirebilecek.

Android Apple ile geliştirilmiş mesajlaşma, platformlar arası mesajlaşma standardı olan RCS desteğini iPhone'a getireceğini söyledi. 9to5Mac tarafından Kasım ayında yayınlanan bir rapora göre, bir Apple sözcüsü "gelecek yıl" iPhone'a geleceğini ve iMessage ile birlikte çalışacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler