Amerika, Huawei’ye Bağlı Şirketlere Ambargo Uygulama Kararı Aldı

Amerika, Huawei’ye Bağlı Şirketlere Ambargo Uygulama Kararı Aldı

Amerika’nın, Çinli şirketlere uyguladığı ambargolar devam ediyor. Özellikle de teknoloji şirketleri üzerinden ciddi bir kara liste çalışması yapılıyor. Son olarak Huawei’ye bağlı yonga şirketleri hakkında ambargo kararı alındı.

Biden yönetimi, telekomünikasyon devinin geçen yıl önemli bir teknolojik atılım gerçekleştirmesinin ardından Huawei Technologies Co. ile bağlantılı bir dizi Çinli yarı iletken firmasını kara listeye alıyor.

AMERİKA’DAN ÇİN’E YAPTIRIM SÜRÜYOR

ABD, Pekin'in yapay zeka ve yarı iletken hedeflerini çevrelemeye ve kısıtlaması devam ediyor. Geçen yıl Washington'daki birçok kişinin yeteneklerinin ötesinde olduğunu düşündüğü bir akıllı telefon işlemcisi üretmek de dahil olmak üzere, mevcut yaptırımlara rağmen ilerleme kaydeden Çin ulusal şampiyonunun üzerindeki baskıyı artıracaktır.

afc15efb1cb98c279448b6b1c1ff571a.png

4 ŞİRKET KARA LİSTEDE

Kara listeye bakıldığında şirketler arasında çip üreticileri; Qingdao Si'En, SwaySure, Shenzhen Pensun Technology Co. yer alıyor. Halka açık olmayan bilgileri tartışmaya yetkili olmadıkları için isim verilmemesini istediler.

Biden yetkilileri ayrıca Çin'in önde gelen bellek çip üreticisi ChangXin Memory Technologies Inc.'e yaptırımlar uyguluyor. Jefferies analisti Edison Lee, ChangXin'in potansiyel bir hedef olarak tanımlanmasından sonra, “ABD Varlık Listesine daha fazla Çinli şirket eklemek oldukça olası bir olay” diye yazdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler