Amazon’dan Dev Uzay Yatırımı: Blue Origin, Ay İniş Aracının Maketini Sergiliyor!

Amazon’dan Dev Uzay Yatırımı: Blue Origin, Ay İniş Aracının Maketini Sergiliyor!

Herkes gözünü uzaya dikmişken Amazon da bundan geri durmadı. Uzay şirketi Blue Origin, Blue Mark 1 aracının maketini sergiledi. Maket ile ilgili, paylaşımlar yeni geldi. İşte detaylar…

Blue Origin, NASA'nın Artemis çabası için geliştirdiği mürettebatlı bir versiyona yönelik teknolojileri test edecek olan Blue Moon ay iniş makinesinin mürettebatsız bir versiyonunun tam boyutlu bir maketini açıkladı.

27 Ekim'deki sosyal medya gönderilerinde şirket, Huntsville, Alabama'daki bir motor üretim tesisinde bulunan Blue Moon Mark 1 maketinin görüntülerini gösterdi. İniş yapan, ay yüzeyine üç ton kargo teslim etmek için tasarlandı.

Blue Moon Mark 1'in ilk uçuşu, şirketin MK1-SN001 olarak adlandırılan "Pathfinder Misyonu" olarak adlandırdığı şey olacak. Şirket web sitesinde, "MK1-SN001, BE-7 motoru, kriyojenik sıvı gücü ve tahrik sistemleri, aviyonikler, sürekli aşağı bağlantı iletişimi ve hassas iniş dahil olmak üzere kritik sistemleri kanıtlıyor" dedi.

AMAZON, BLUE ORİGİN MAKETİ

Blue Origin, MK-SN002'den başlayarak gelecekteki Mark 1 iniş makinelerinin müşteri yüklerini taşımak için hazır olacağını söyledi. Blue Origin, NASA'nın mürettebatsız ay inişleri için Ticari Ay Yükü Hizmetleri programının bir parçası olan 14 şirketten biridir. Ancak şirket, Pathfinder Misyonu veya gelecekteki Blue Moon Mark 1 iniş uçaklarının ne zaman fırlatılabileceğini belirtmedi.

Blue Origin'de ay kalıcılığı mühendisliği kıdemli direktörü Ben Cichy, AIAA'nın ASCEND konferansında 23 Ekim'deki bir panel tartışmasında,” New Glenn'in erken uçuşlarında uçacak iki Mark 1 ay yol bulucu inicisi var " açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler