AB, ChatGPT’nin Yanlış Bilgiler Aktardığını Söylüyor

AB, ChatGPT’nin Yanlış Bilgiler Aktardığını Söylüyor

Avrupa Veri Koruma Kurulu (EDPB), "GPT görev gücü"nün ilk ilerleme raporunu yayınladı. Avrupa Birliği’nden gelen haberlere göre yanlış bilgiler olduğu aktarıldı. Kısacası bu haberler ChatGPT için iyi değil.

OpenAI'nin AI modeli ChatGPT'yi kapsamlı Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) de dahil olmak üzere Avrupa Birliği kurallarına uygun hale getirme çabaları EDPB tarafından not edildi, ancak sonuçta yetersiz kabul edildi. EDPB belgesine göre:

“Şeffaflık ilkesine uymak için alınan önlemler, ChatGPT çıktısının yanlış yorumlanmasını önlemek için faydalı olsa da, uymak için yeterli değildir.”

Bulgular, OpenAI'nin 2024'ün çoğunu birkaç Avrupa üye ülkesinden gelen geçici durdurma emirleriyle uğraşarak geçirdiği sırada geldi.

f27023d511a3d2a1f3d7055a0b89ec40.jpeg

YAPAY ZEKAYA KARŞI ÖNLEMLER

İtalya'nın veri koruma ajansı, Mart 2023'te uyarılmış ve daha sonra yasaklanmış olmasına rağmen ChatGPT ve OpenAI'nin hala İtalyan ve AB veri gizliliği yasalarına aykırı olduğunu tespit etti.

EDPB'nin raporuna göre, OpenAI o zamandan beri ChatGPT'yi AB yasalarına uygun hale getirmek için yeterince bir şey yapmadı. Başlıca şikayet, ChatGPT'nin yanlış bilgi çıkarmaya eğilimli olması gibi görünüyor.

99429014-cms.webp

EDPB, "sistemin olasılıksal doğası nedeniyle, mevcut eğitim yaklaşımı, önyargılı veya uydurulmuş çıktılar da üretebilecek bir modele yol açıyor” açıklamasını yaptı.

Rapor ayrıca, doğru olsun ya da olmasın, “ChatGPT tarafından sağlanan çıktıların son kullanıcılar tarafından gerçekte doğru olarak kabul edilmesi muhtemel” konusundaki endişeleri de dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler