2024'ün İlk Güneş Tutulması 8 Nisan'da Gerçekleşecek

2024'ün İlk Güneş Tutulması 8 Nisan'da Gerçekleşecek

Tarihe damga vuracak bir gökyüzü görünümünün gerçekleşmesi için saatler kaldı. 8 Nisan akşam saat 21.20’de 19° derece Koç burcunda tam Güneş tutulması gerçekleşecek.

Güneş Tutulması, nadir görülen ve müthiş bir görsel şölen sunacak. Ay'ın Dünya ile Güneş arasına girmesiyle oluşan bu olayda, Güneş ise bir süreliğine sadece bir halka olarak görülebilecek. Astronomi meraklıları, bu nadir gök olayının tarihini şimdiden araştırmaya başladı. Peki, Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek?

GÜNEŞ TUTULMASINA GERİ SAYIM BAŞLADI 

Astronomi severlerinin merakla beklediği güneş tutulması için geri sayım başladı. Güneş tutulması 8 Nisan'da saat 21.20'de gerçekleşecek. Peki güneş tutulması nasıl gerçekleşecek? Ay'ın Güneş'in yüzünü tamamen kapatmasıyla birlikte tam güneş tutulması gerçekleşecek. Kısa süreliğine dışarıyı karanlığa çevirecek. Güneş tutulmasında Kuzey ve Orta Amerika'nın dar bir şeridinde yaklaşık 32 milyon insan tarafından izlenebilecek bir doğa olayı. Gökyüzü tutkunlarını heyecanlandıran bu nadir olay, yaklaşan güneş tutulmasıyla birlikte büyük bir ilgi çekiyor. Güneş sistemi gözlemcileri ve meraklıları, 8 Nisan'da gerçekleşecek bu görsel şölen için heyecanla hazırlanıyor. 

images-61.jpeg

2024'ÜN İLK GÜNEŞ TUTULMASI GERÇEKLEŞECEK

2024 yılının 8 Nisan'daki ilk Güneş tutulması, Amerika kıtasından izlenebilecek. Türkiye'de ise bu görsel görsel deneyim gözlemlenemeyecek. Meksika, ABD'nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada'dan izlenebilecek. Meksika'dan Teksas'a doğru ilerleyerek New England'a kadar ulaşacak. Tutulma Kanada'da sona erecek bir "tamlık yolu" boyunca görülebilecek. Bu yol üzerindeki herhangi bir konumda insanlar, önce kısmi bir tutulma, ardından tam tutulma ve sonrasında yeniden kısmi tutulma yaşayacaklar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler