Sinema ve Tiyatronun Duayeni Ayla Algan'ın Cenaze Programı Belli Oldu!

Sinema ve Tiyatronun Duayeni Ayla Algan'ın Cenaze Programı Belli Oldu!

Duayen sanatçı Ayla Algan, dün akşam saatlerinde evinde senaryo okurken beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Sevenlerini yasa boğan Algan'ın cenaze programı belli oldu. İşte detaylar...

Türk tiyatrosu, sineması ve müziğini yıllarca süren kariyeri boyunca zenginleştiren Ayla Algan, 87 yaşında hayatını kaybetti. Sanat dünyasında bıraktığı derin iz, hem genç nesillere öğretmenlik yaparak hem de kendi sahnelediği unutulmaz eserlerle hatırlanıyor.

images-2024-01-05t122903-974.jpeg

USTA SANATÇIYA VEDA

Ünlü tiyatro sanatçısı, yönetmen ve şarkıcı Ayla Algan, 86 yaşında hayatını kaybetti. Alınılan bilgiye göre saat 19.00 sıralarında evde senaryo okurken geçirdiği beyin kanaması sonucu acilen hastaneye kaldırılan Algan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sanat dünyasının uzun süredir tanınan usta isimlerinden biri olan Ayla Algan'ın ani vefatı sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

Uzun yıllar sahne ve perde arkasında sanatın farklı alanlarında çalışan Algan, 2022'de Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmüş, bu ödülle uzun yıllar süren emeği ve katkıları takdirle karşılanmıştı. 

AYLA ALGAN'IN CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU!

Ünlü sanatçı Ayla Algan'ın anısına düzenlenecek tören, 6 Ocak Cumartesi günü saat 10.30'da İBB Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleşecek. Sanatseverlerin katılımıyla beklenen tören, Algan'ın sanat hayatına odaklanacak.

Cenaze merasimi ise Teşvikiye Camisi'nde öğle ezanı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından gerçekleşecek. Duayen sanatçı Ayla Algan, sevdikleri tarafından Aşiyan Mezarlığı'na defnedilecek. 

AYLA ALGAN KİMDİR?

Türk sinema ve tiyatrosunun önemli isimlerinden Ayla Algan, 29 Ekim 1937 tarihinde İstanbul'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren piyano, bale ve şan dersleriyle sanat eğitimine başlayan Algan, ortaokul eğitimini Notre Dame de Sion’da, liseyi ise Fransa’da Versailler Lisesi'nde tamamladı. Beklan Algan ile 1957 yılında evlendi ve eşiyle birlikte Amerika'ya gitti, Actors Studio'da tiyatro eğitimine başladı.

Muhsin Ertuğrul’un Türkiye’ye çağırması üzerine 1960 yılında Türkiye'ye dönen Algan, aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatrosu oyuncusu oldu. Uzun bir kariyere sahip olan sanatçı, birçok oyunda başarılı performans sergiledi ve özellikle "Ah Güzel İstanbul" filmindeki rolüyle büyük ilgi gördü.

Paris'te 1972-1979 yılları arasında yaşayan ve müziğe ilgi duyan Ayla Algan, 1980'de Berlin'e giderek tiyatro çalışmalarına başladı. Sanat kariyerine birçok ödül sığdıran Algan, "Seni Seviyorum Rosa", "Harem Suare", "O da Beni Seviyor" gibi pek çok filmde ve "Biz Size Aşık Olduk", "Üzgünüm Leyla", "Aliye" gibi dizilerde başarılı performanslar sergiledi.

Türk sanatının önde gelen isimlerinden biri olan Ayla Algan, 2022'de Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü, sanat hayatındaki başarılarıyla takdir topladı.

230609124-ayla-algan-sadri-alisik-oh-beautiful-istanbul.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler