Yazar Paul Auster Hayatını Kaybetti

Yazar Paul Auster Hayatını Kaybetti

Amerikan çağdaş edebiyatının önemli isimlerinden Paul Auster, kanser tedavisinde yaşanan komplikasyonlar sonucu vefat etti. Yazarın ölümü edebiyat dünyasında büyük bir üzüntüye sebep oldu.

Amerikan çağdaş edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olan Paul Auster, New York Üçlemesi, Brooklyn Çılgınlıkları, Kırmızı Defter ve Son Şeyler Ülkesinde gibi önemli eserlerin yazarı olarak tanınıyordu. Auster, 77 yaşında yaşamını yitirdi. Edebiyat dünyası, bu büyük kayba derin bir üzüntüyle karşıladı.

ÜNLÜ YAZARIN ÖLÜM NEDENİ KANSER TEDAVİSİNDEKİ KOMPLİKASYONLAR

Paul Auster'ın vefatının nedeni olarak kanser tedavisinden kaynaklanan komplikasyonlar gösterildi. Türkiye'deki okurlara pek çok kitabını ulaştıran Can Yayınları, yazarın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Paul Auster'ın kaybı, edebiyat dünyasını derin bir üzüntüye boğdu. Onun eserleri, Türkiye'deki okuyucular arasında da büyük bir hayranlıkla karşılandı.

CAN YAYINLARI ÜNLÜ YAZAR'IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI 

"Aralarında New York Üçlemesi ve son yapıtı Baumgartner'ın da bulunduğu 34 kitabın yazarı, şans, kader ve rastlantı sanatının postmodern ustası Paul Auster 77 yaşında öldü. Yayıncısı ve okurları olarak çok üzgünüz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler