Ramazan Ne Zaman Başlıyor? İlk Oruç Hangi Güne Denk Geliyor?

Ramazan Ne Zaman Başlıyor? İlk Oruç Hangi Güne Denk Geliyor?

11 ayın sultanı Ramazan için geri sayım başladı. Ramazan hazırlıkları yapılırken, insanlar ilk günün ne zaman olduğunu merak ediyor. Ramazan ayı ne zaman başlıyor. İl sahur ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde…

2024 Ramazan ayı başlangıcı belli oldu. On bir ayın sultanı Ramazan, Mart ayında yaşanacak. İslam dünyası için önemli olan Ramazan ayı yine bilinçli şekilde idrak edilecek.

Ramazan, geçtiğimiz sene hem Mart hem Nisan ayında yaşanmıştı. Bu sene ise, Ramazan’ın çoğu Mart ayında geçecek. Her sene 11 gün geriye gelen Ramazan ayı, yavaş yavaş kış dönemine doğru geliyor.

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bin aydan daha hayırlı olarak ifade edilen Kadir Gecesi’ninde içinde bulunduğu Ramazan’a sayılı günler kaldı. 2024 Ramazan ayı Mart’ta başlayacak. İlk iftar ve sahur 11 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek.

Ramazan başlangıcı yaklaşık 9 gün sonra başlayacak. 10 Mart Pazar’ı Pazartesi’Ye bağlayan gece sahur için kalkılacak. İlk oruç 11 Mart Pazartesi tutulacak.

İLK TERAVİH NAMAZI HANGİ GÜN?

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Teravih namazı ise, 10 Mart Pazar günü tüm camilerde kılınacak. Bazı camiler Teravih namazını hatim ile kılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler