Balık Bolluğu Tezgahlara Yansıdı: Fiyatlar, Vatandaşı Mutlu Edecek

Balık Bolluğu Tezgahlara Yansıdı: Fiyatlar, Vatandaşı Mutlu Edecek

Havaların soğumasıyla beraber denizlerde hareketelilik başladı. Av yasağının son bulmasıyla balıkçılar “vira bismillah” demişti. Mevsim iyice kışa dönerken balık bolluğu satıcın ve vatandaşın yüzünü güldürdü.

İstanbul başta olmak üzere kıyı şeritlerindeki illerde balık bolluğu yaşanıyor. Bir balık çeşidi hariç, İstanbul’da tezgahlar adeta doldu taştı. Balıkçıların ağları hamsi, mezgit ve diğer çeşitlerle dolarken, palamutun azlığı dikkat çekti.

Balık bolluğu demek fiyatların da düşmesi anlamına geliyor. İlk aylara göre balıkların fazla olması fiyatları aşağıya çekti. Bu da vatandaşın yüzünü güldürdü.

HAMSİ, BEREKETİYLE GELDİ

Balık sezonu başladığında sofraların vazgeçilmezi hamsi oluyor. Sezonun ilk başladığında hamsinin kilosu 200 liraya kadar çıkmıştı. Ancak şimdi Karaköy Balıkçılar Çarşısı’nda hamsinin kilosu 100 liraya kadar geriledi.

ÇEŞİT BOL FİYATLAR UCUZ

Balıkçılar, mevsimin soğumasıyla tezgahlarını doldurdu. En çok hamsi bolluğu yaşanırken; lüfer, istavrit ve levrek balıkları da tezgahlarda yer aldı.

İstavritin kilosu 200, palamutun kilosu 110, levrek 180 lüfer balığının tanesi ise 200-250 liradan satılıyor. Balıkçı Savaş Güzel,

Balık sezonu çeşit olarak üç aydır aynı gidiyor. Her çeşit balık var. Havalar güzel gidiyor, bu da tezgahlara bolluk olarak yansıyor. Bu sene palamut balığı görülmüyor, çok az var. Özellikle lüfer ve hamside inanılmaz bir bolluk var. İyi hamsinin kilosu 100 liraya satılıyor. Şu an vatandaşlar tarafından en çok hamsi tercih ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler