Arsa Alacaklara Sevindiren Haber! Arsa Satışlarında KDV'den Muaf Arsa Satışları Başlıyor

Arsa Alacaklara Sevindiren Haber! Arsa Satışlarında KDV'den Muaf Arsa Satışları Başlıyor

Arsa almak isteyenlere müjde! Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 farklı arsayı satışa sundu. İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelinde 44 şehirde bulunan 622 farklı arsayı satışa sundu. Bu hamle, kentsel dönüşüm projelerine destek sağlamayı hedefliyor.

622 MUHTELİF ARSA SATIŞA ÇIKTI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelinde 44 ilde toplam 622 arsayı satışa çıkardığını duyurdu. İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya, ve Mardin gibi birçok ilde bulunan farklı büyüklükteki arsalar, 21-22-23 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek açık artırmada yeni sahiplerini bulacak. Satışlarda KDV şartı aranmayacak, ancak arsalarda kanuni faiz uygulanacak. Bu adım, kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

 İSTANBUL'DA ARSA FİYATLARI

İstanbul'daki arsaların başlangıç fiyatı ise ortalama 1 milyon 500 bin lira olarak belirlenirken, Anadolu'daki şehirlerdeki arsaların satış fiyatları 500 bin liradan başlayacak. TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu, Ankara'da düzenlenecek açık artırmaya ev sahipliği yapacak. Alıcıların Emlakmuzayede sitesi üzerinden online katılımının mümkün olduğu bu müzayede, internet üzerinden yapılan tekliflere açık olacak. Bu önemli etkinlik aynı zamanda arsa piyasasında çeşitli bölgelerdeki değerlendirmeleri ortaya koymayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler