AKOM Uyardı: Kar Kapıda!

AKOM Uyardı: Kar Kapıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), hafta sonu kent genelinde beklenen yağışların, şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde düşmesine yönelik bilgi verdi.

Meteorolojik raporlara göre, İstanbul'da hafta sonu gerçekleşecek yağışların etkisinde kalacağı belirtildi. Karla karışık yağmurun yer yer kar yağışına dönüşebileceği vurgulandı. İşte detaylar...

İSTANBUL'A KAR UYARISI

İstanbul'da bu hafta sonu kar yağışı bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, şehrin kırsal ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar yağışı öngörülüyor.

Bugün hava sıcaklığının 17 dereceye kadar çıkacağı ancak yarından itibaren öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların 8-10 derece birden azalarak kış değerlerine gerileyeceği belirtiliyor. AKOM, bu duruma bağlı olarak olası buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

KAR YAĞIŞINDA "EL NİNO" ETKİSİ

İstanbul'da beklenen kar yağışının gecikmesinin ardında, ocak ayının ortasına gelmesine rağmen gözlenen sıcaklık yoğunluğu ve El Nino'nun etkileri görülüyor. El Nino, ortalama 2 ila 7 yılda bir tekrarlayan Pasifik Okyanusu'ndaki bir hava olayı olarak biliniyor. Bu dönemlerde okyanustaki sıcak sular artış göstererek küresel anlamda hava sıcaklıklarında yükselişe neden olabilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler