Açık Deniz Yüzücüsü Aysu Türkoğlu Yeni Hedefini Açıkladı: "Cook Boğazı" Geçişi İçin Yeni Zelanda'ya Gidiyor

Açık Deniz Yüzücüsü Aysu Türkoğlu Yeni Hedefini Açıkladı: "Cook Boğazı" Geçişi İçin Yeni Zelanda'ya Gidiyor

Açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, heyecan verici yeni hedefi Cook Boğazı geçişi için Yeni Zelanda'ya yola çıkıyor.

23 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Cook Boğazı geçişi öncesi Wellington'da düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bodrum'daki otelde gerçekleşen bu etkinlikte konuşan Türkoğlu, 13 Mart Çarşamba günü Yeni Zelanda'ya hareket edeceğini belirtti. Geçiş için belirlenen tarihte, uygun hava koşullarında Cook Boğazı'nı başarıyla geçmek için çaba sarf edeceğini ifade eden Türkoğlu, deniz tutkusunu bir adım öteye taşıyor

"BURAYI GEÇTİĞİM TAKDİRDE BUNU BAŞARAN EN GENÇ SPORCU OLMUŞ OLACAĞIM"

Bodrum'da düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Türkoğlu, "Burayı geçtiğim takdirde bunu başaran en genç Türk sporcu olmuş olacağım. Yaklaşık 27 kilometrelik bir mesafe ve hava koşulları değişiklik gösterebiliyor. Su sıcaklığı 14-17 derece arasında olacak. Orada beni bekleyen orkalar ve vatozlar gibi çeşitli canlılar var. Onlar her zaman orada ve onları düşünmemeye çalışıp ben yüzüşüme odaklanacağım"  dedi.

Sözlerine devam eden Türkoğlu, "Oldukça fazla havuz antrenmanları da yaptım. Bazen çift antrenman günlerimiz de oldu. İnşallah Yeni Zelanda'daki yüzüşüm en kısa sürede tamamlanır. Daha önce 2 kanalı geçtim ve önemli olan bunları yaparken şevk alabilmek. İnşallah diğer kanallarda da ülkemi güzel bir şekilde temsil ederek, Türk kadının gücünü göstererek orada bayrağımızı tekrar açacağım" ifadelerini kullandı.

images-2024-03-09t161302-475.jpeg

AYNUR TÜRKOĞLU: "HERŞEY YOLUNDA GİDECEK"

Aysu Türkoğlu'nun ablası Aynur Türkoğlu, "Bizim için de çok heyecanlı bir durum. İnşallah başarıyla tekrardan geçip gelecek ve her şey yolunda gidecek" açıklamasında bulundu.

AYSU TÜRKOĞLU 27 KİLOMETRELİK YENİ MÜCADELESİNE HAZIRLANIYOR

Manş Denizi'ni 30 Temmuz 2022'de 16 saat 28 dakikada yüzerek geçerek en genç Türk olarak tarihe adını yazdıran Aysu Türkoğlu, geçtiğimiz yıl Kuzey Kanalı'nı da başarıyla aştı. 9 Ağustos'ta 40 kilometrelik zorlu parkuru 11 saat 48 dakika 19 saniyede tamamlayarak "İlk Türk kadın ve en genç Türk sporcu" unvanını kazandı.

Aysu Türkoğlu'nun heyecanla beklenen deniz macerası, Picton Marina'dan başlayacak ve Cook Boğazı'nın güçlü akıntılarına karşı çetin bir mücadeleyi içerecek. Toplamda 27 kilometrelik zorlu parkur, Türkoğlu'nun denizdeki yeteneklerini sınayacak. Beklenen su sıcaklığı ise 15-18 derece arasında değişecek. 

images-2024-03-09t155113-754.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler